için kaldı

FETÖ'den polise "SAYV" kodlaması

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski polis için örgüt tarafından "SAYV" kodlaması yapıldığı belirlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FETÖ'den polise "SAYV" kodlaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuksuz sanık Adem B. hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, FETÖ/PDY'nin terminolojisi, örgütün yapısı ve işleyişi, hiyerarşisi, kamu personeli ile öğrencilerin örgüte kazandırılması yöntemleri, örgütün mali yapılanması, gelir kaynakları ve kripto haberleşme programlarına ilişkin bilgiler de yer aldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında çok sayıda şehit verildiği ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi: 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER