için kaldı

İlk sevkıyat tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri S-400 füze sistemine ilişkin ilk sevkıyatın dün tamamlandığını açıkladı. ABD’nin F-35 kararının NATO’nun güney kanadındaki gücünü de olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken yetkililer, ABD’deki 40 personelin dönüş hazırlığında olduğunu belirtti. S-400 ve F-35 süreci ile Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetleri gibi konularda bilgi veren MSB yetkilileri, şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlk sevkıyat tamamlandı

MEŞRU GEREKÇESİ YOK

“F-35 projesinin önemli bir ortağı olan ve bütün yükümlülüklerini yerine getiren Türkiye’nin tek taraflı ve adil olmayan bir kararla proje ve iş paylarından çıkarılmaya çalışılmasının meşru bir gerekçeye dayanmadığı açıktır. F-35 programından çıkarılmamız NATO’nun özellikle güney kanadındaki gücünü de olumsuz etkileyecektir. ABD’nin mevcut yaklaşımından vazgeçmesini ve ilişkilerimize zarar verebilecek adımlardan kaçınmasını beklemek stratejik ortak olarak en doğal hakkımızdır. F-35 program ve uçaklarının güvenliği diğer ortakların olduğu kadar Türkiye için de büyük önem taşımaktadır. ABD’de eğitimleri dondurulan 4’ü pilot 40 personelin Türkiye’ye dönüşleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Dönüş tarihleri, gelişmelere göre şekillenecek.

-S-400 İKİNCİ GRUP DA ANKARA’YA: Rusya ile yapılan sözleşme kapsamında S-400’lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı’na sevkıyatı bugün (dün) tamamlandı. Bugüne kadar toplam 30 sorti yapıldı. İkinci grubun sevkıyatıyla ilgili çalışmalar başladı. Füzelerin sevkıyatı bu kapsamda öngörülüyor. Bir yandan da birinci grup için kurulum, personel görevlendirme ve teşkilat çalışması sürüyor. İkinci grup sevkıyatın da kesin olmamakla birlikte Ankara’ya olması bekleniyor. S-400’de görev alacak personel birliği filo olarak isimlendirilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER