için kaldı

Liderlere S-400 turu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile tırmanan S-400 gerilimi başta olmak üzere ulusal güvenliğe ilişkin konularda bilgi vermek, görüş alışverişinde bulunmak üzere liderler turuna çıktı. Bu girişimin savunma ve güvenlik konularında olası risklere karşı partilerin ulusal duruş sergilemesine yönelik bir politika arayışı olabileceği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Liderlere S-400 turu

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. HDP’yi daha önce olduğu gibi yine ziyaret programına almayan Hulusi Akar, başta Rusya’dan alınan S-400 füze savunma sistemleri olmak üzere güncel konularda liderlere bilgilendirme yaptı, genel başkanların görüşlerini aldı. Akar’ın girişiminin, savunma ve güvenlik konularında olası risklere karşı partilerin ulusal duruş sergilemesine yönelik bir politika arayışı olabileceği belirtildi.

Liderlere S-400 turu - Resim : 1

BAHÇELİ İLE BAŞ BAŞA

Akar, MHP Genel Merkezi’nde Bahçeli ile baş başa görüştü. MHP’den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, “Savunma ve güvenlik konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bazı konularda bilgiler sunduk, görüşlerini, önerilerini dinledik. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Aynı şekilde diğer genel başkanlarımıza da bu bilgileri sunmak suretiyle, şu anda Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak izlediğimiz politikalarla, konularla alakalı görüş alışverişini sürdürüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı. “Bu hafta ABD Savunma Bakanı ile NATO Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde bir araya geleceğiz” diyen Akar, daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın G-20 çerçevesinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini vurguladı. Akar, ziyaretlerle hem yaptıklarını anlatma hem de genel başkanların görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER