MHP'lilerden "teröre lanet, şehitlere saygı" yürüyüşü

MHP İstanbul İl Başkanlığı ve Fatih İlçe Başkanlığı, 'Teröre Lanet, Şehitlere Saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi.MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,- "Ülkemizi, o dış mihrakların içerideki uşaklarıyla birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. Karataş, HDP binalarına yönelik saldırılar için de ""Milliyetçi ülkücü camia ile hiçbir zaman...

F5HABER F5HABER
MHP'lilerden "teröre lanet, şehitlere saygı" yürüyüşü

MHP İstanbul İl Başkanlığı ve Fatih İlçe Başkanlığı, 'Teröre Lanet, Şehitlere Saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,- "Ülkemizi, o dış mihrakların içerideki uşaklarıyla birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. Karataş, HDP binalarına yönelik saldırılar için de ""Milliyetçi ülkücü camia ile hiçbir zaman bağdaştırılamaz, yan yana getirilemez. Çünkü HDP veya PKK'yla sokak çatışmaları Türkiye'yi bölmek, yok etmek, parçalamak isteyenlerin emellerine destek olacak tavır ve davranıştır" diye konuştu.

Ellerinde Türk bayrakları ve Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler açan kalabalık grup, MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde toplandı. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve ilçe başkanlarının katılımıyla grup, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Dev bir Türk bayrağı açan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelen grup adına MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş açıklama yaptı.

“TÜRKİYE'MİZ HER GÜN FELAKETLERLE KARŞI KARŞIYADIR"



MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, yaşanan terör saldırılarına değinerek “Türkiye'miz her gün felaketlerle, hak etmediği saldırılarla karşı karşıyadır. Türk devleti ve milleti her zaman olduğu gibi bugün de güçlüdür. Her zaman da güçlü olmaya devam edecektir. Anadolu topraklarımızı Suriye ve Irak'a döndürmek isteyen şer güçleri vardır. Ülkemizi, o dış mihrakların içerideki uşaklarıyla birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"SOKAKLARDA SONUÇLARININ NE OLACAĞINI BİLMEDİĞİMİZ İZBE NOKTALARDA OLMAYIZ."

Ülkücü camia olarak yaşananlara itidalli yaklaştıklarını söyleyen Karataş, “Biz tepkimizi her zaman göstereceğiz. Türk milliyetçileri ve ülkücüler tepkilerini en yüksek perdeden gösterecek ama sağduyu ve vakurluktan, itidalli duruşlarından ayrılmayacaktır" dedi. HDP binalarında yaşanan olaylarla ilgili Karataş şunları söyledi:

“Toplumda disiplini ve hiyerarşisi ile tanınan bir hareketiz. Milliyetçi ülkücü camia, kendi kurum ve kuruluşlarında bu olayların nelere sebebiyet vereceğini bildiğinden dolayı sokaklara değil meydanlara ineriz. Sokaklarda sonuçlarının ne olacağını bilmediğimiz izbe noktalarda olmayız. Bu provokatif eylemleri kimler gerçekleştiriyorsa devletimizin emniyet güçleri bir an evvel bunları yakalamalıdır. Bunlar provokatif olaylardır. Milliyetçi ülkücü camia ile hiçbir zaman bağdaştırılamaz, yan yana getirilemez. Çünkü HDP veya PKK'yla sokak çatışmaları Türkiye'yi bölmek, yok etmek, parçalamak isteyenlerin emellerine destek olacak tavır ve davranıştır."



“5 PARMAĞI OLAN HERKES BOZKURT İŞARETİ YAPABİLİR. AMA BUNLAR BİZDEN DEĞİLDİRLER"

Ülkücü camia olarak devlete güvendiklerini belirten Karataş, “Bu provokatif eylemlerin içerisinde kimler bulunuyorsa devletimiz güvenlik güçleriyle, hukuk mekanizmasıyla bunu çözsün. Bizimle uzaktan yakından alakası yoktur. Yoksa herkesin evinde üç hilal bayrak olabilir, 5 parmağı olan herkes bozkurt işareti yapabilir. Ama bunlar bizden değildirler. Biz bunların emellerini gerçekleştirmek için destek olamayız. Bölünmemek, parçalanmamak için dimdik duracağız. Acılarımızı içimizde yaşayacağız ama acılarımızı unutmayıp bedelini bu terör örgütüne, Türk devletiyle birlikte ödeteceğiz" dedi.



EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİLER


(DHA - Özden ATİK - Ezgi ÇAPA)
SONRAKİ HABER