için kaldı

Salih Korkmaz, Londra'da madalyaya 'yürümek' istiyor

Milli atlet Korkmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüşte madalyayı hedefliyor.

F5HABER F5HABER
Salih Korkmaz, Londra'da madalyaya 'yürümek' istiyor

ERZURUM (AA) - Milli atlet Salih Korkmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da 4-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüşte Türkiye'ye madalya kazandırmayı amaçlıyor.

Londra'daki şampiyona için Erzurum'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'nde günde iki antrenman yapan Korkmaz, Londra'da 20 kilometre yürüyüş branşında madalya alabilmek için ter döküyor.

Milli atlet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrencisiyken başladığı bu spor dalında kısa sürede ummadığı başarıları elde ettiğini belirtti.

Koşucu olarak başladığı atletizmde tavsiye üzerine yürüyüş branşına geçtiğini anımsatan Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya'da atlet olan kardeşim beni alıp zorla kendi kulübüne götürdü. Oradaki bir hocamız beni yürüyüşe yönlendirdi. Profesyonelleşmiş ağabeylerimizin desteğiyle katıldığım milli takım müsabakalarında derece elde ederek takıma seçildim. Daha sonra Balkan Şampiyonası'na gittik. 'Başaramazsın, yapamazsın.' diyenler oldu ama yürüyüş alanında profesyonel olan hocalarımın desteğiyle bu organizasyonda ikinci, Polonya'daki organizasyonda üçüncü oldum."

"Zorlu rakiplerimiz var"

Erzurum'un yüksek rakımının bu şampiyonada kendilerine olumlu katkı sağlayacağını dile getiren milli atlet, şunları kaydetti:

"Buradan antrenmanlı gittiğimiz zaman diğer sporculara daha fazla üstünlük sağlıyoruz. Rakımın yüksek ve havanın serin olmasıyla antrenmanlarımızı daha güzel yapıyoruz. Atletizmde yürüyüş branşı Türkiye'de daha önce bu kadar gelişmemişti. Son 3 yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı ile federasyon başkanımızın destekleriyle ileri seviyelere geldi. Geçen yıl olimpiyatlara bizim branşımızda 2 sporcuyla gidildi, şimdi 3 sporcu ile ülkemizi temsil edeceğiz. Londra'da en iyi dereceyi ortaya koyarak ülkemi temsil etmek, bayrağımı dalgalandırmak istiyorum. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da derece elde etmeyi çok istiyorum. Zorlu rakiplerimiz var."

Londra'da 4-13 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüş branşında Salih Korkmaz'ın yanı sıra takım arkadaşları Ersin Tacir ve Mert Atlı da Türkiye'yi temsil edecek.

Muhabir: İlhami Erkılıç

SONRAKİ HABER