Euro Bölgesi'nde işsizlik haziranda düştü

Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış işsizlik haziran ayında yüzde 7,5'e geriledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Euro Bölgesi'nde işsizlik haziranda düştü

Euro Bölgesi'nde işsizlik, haziran ayında yüzde 7,5 seviyesine indi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mayısta yüzde 7,6 seviyesinde olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, haziranda yüzde 7,5'e düştü.

Böylece işsizlik, bölgede, Temmuz 2008'den bu yana görülen en düşük seviyede gerçekleşti. AB'de ise mayıs ayında yüzde 6,3 seviyesindeki işsizlik, haziranda değişmedi.

AB'de işsiz sayısı haziranda 15 milyon 674 bin olurken, bunun 12 milyon 377 bini Euro Bölgesi'nde yer aldı. AB'de haziran ayı itibarıyla en düşük işsizlik yüzde 1,9 ile Çekya'da ölçüldü. Çekya'yı yüzde 3,1 ile Almanya, yüzde 3,4 ile Hollanda, Malta ve Macaristan izledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER