Gürcistan'daki protestolar istifa getirdi

Gürcistan’da bir Rus milletvekili Gavrilov’ın meclis başkanının kürsüsünden parlamentoya Rusça hitap etmesi sonrası ülkenin karışması istifa getirdi.

GASTE24 GASTE24
Gürcistan'daki protestolar istifa getirdi

Gürcistan Meclis Başkanı Irakli Kobakhidze, Rus Milletvekili Sergey Gavrilov’un kendi makamından Rusça olarak hitap etmesiyle başlayan tartışmalar sonucunda istifa etti. 

İktidarda bulunan ‘Gürcü Rüyası’ hareketinin lideri Mamuka Mdinaradze henüz Meclis Başkanlığı konusunda mutabakata varılmış bir ismin bulunmadığını kaydetti.

Gürcistan'daki protestolar istifa getirdi - Resim : 1

RUS VEKİLİN KONUŞMASI ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

Gürcistan’da bir Rus milletvekili Gavrilov’ın meclis başkanının kürsüsünden parlamentoya kendi dilinde hitap etmesi ülkeyi karıştırmış, başkent Tiflis’te binlerce kişi koltuğunu Rus milletvekiline veren parlamento başkanının istifası talebiyle sokağa çıkmıştı. Protesto gösterileri gece yarısına kadar devam ederken, güvenlik güçleri parlamento önünde toplanan yaklaşık on bin kişiyi dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Gürcistan Sağlık Bakanlığı'na göre, çatışmalarda 80 polis memuru olmak üzere 240 kişi yaralandı.

İRAKLİ KOBAKHİDZE KİMDİR?

İrakli Kobahidze, Tiflis Üniversitesi'nden 2000 yılında hukuk diploması ile mezun oldu ve doktora derecesini 2002 yılında Gürcistan Ulusal Bilimler Akademisi'nin Devlet ve Hukuk Enstitüsü'nden aldı.

Gürcistan'daki protestolar istifa getirdi - Resim : 2

Kobahidze, 18 Kasım 2016 tarihinde Gürcistan Parlamentosu Başkanı olarak seçilmişti.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER