için kaldı

""Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrakları ve zeytin dalları ile kendisini karşılayan Batmanlılara, ""Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'na demek ki Batman her şeyiyle destek veriyor" dedi.

F5HABER F5HABER
""Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrakları ve zeytin dalları ile kendisini karşılayan Batmanlılara, ""Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'na demek ki Batman her şeyiyle destek veriyor" dedi.

Partisinin 6. Olağan Kongresi öncesi halka hitap eden Erdoğan, Avrupa'ya da sert mesaj gönderdi. Erdoğan, "
Şimdi ordumuz Afrin'e yürüdü. Rabbim 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz' buyuruyor. Şehitlerimiz bizi takip ediyor, izliyor. Az önce Bitlis'te de 'bizi Afrine gönder' diye bağırıyordu gençler. Batman inşallah haber geldiği anda önce başkomutanınız yürüyecek siz de arkamdan geleceksiniz. Zira yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyor şair. Onun için beraber el ele yürüyeceğiz ve evelallah karşımdaki bu topluluk inanıyorum ki korkak bir topluluk değil. Zira korkaklar zafer anıtı dikemez. İnşallah sizler zafer anıtı dikeceksiniz. Bu yola da böyle çıkacağız. Bu sabah itibariyle aldığım haber 825 teröristin öldürüldüğü, şuan bu rakam çok büyümüş. Bakınız karşımızda kimler var, Batı var. Bakıyorsunuz ABD'nin teröristlere verdiği silahlar var. PYD, PKK var. Bunlar terörist. Kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, bunlar sadece terörist. Avrupa parlementosunda eylem yapıyorlar. AB bunları terör örgütü ilan ettiğini söylüyor ama parlamentonun içinde bir grup bunları temsil edenler eylem yapıyor ama AB ses çıkarmıyor. Ey bu zavallılar ne yaparsanız yapın biz yola çıktık ve o bölgeyi terörden temizleyene kadar bu yolculuğumuz devam edecek. Biz mazlumların yanındayız, mağdurların yanındayız. Şuan 3.5 milyon mazlum Hatay'da, Şanlıurfa'da, Kilis'te, Mardin'de, Batman'da ülkemin değişik yerlerinde. İstiyoruz ki bir an önce buraları temizleyelim ve bunları memleketlerine gönderelim" dedi.

ZEYTİN DALINI İSTEDİ

Batmanlıların Türk bayrakları ve zeytin dalı ile karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların elindeki zeytin dalını bulunduğu otobüsün üzerine istedi. Erdoğan, "
Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'na demek ki Batman her şeyiyle destek veriyor. İnşallah bu buluşma bir diriliş muştusu olacak. Batman'dan bugün bu müjdeyi alıyorum. Zeytin Dalı Operasyonu'nun tescil edilmiş hali var bugün. Biliyorsunuz Zeytin Salı Operasyonu'nda bizim hanım kardeşlerimiz de var cephede. Ben de onlar için bu zeytin dalını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıma veriyorum" diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA OKUDU

Kalabalık ile birlikte şehitlere Fatiha okuyan Erdoğan, gazilere de Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, "
Kongremiz ile yeni bir atak yeni bir hamle içinde olacağız. İnşallah Batman'da yeni bir döneme var mıyız? Ana kademe inşallah Mart 2019 yerel seçimlerine hazır mıyız? Kadın kollarımız yerel seçimlere hazır mıyız? Gençler size sesleniyorum, yerel seçimlere hazır mıyız? İnşallah kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Üniversiteyi bütün arkadaşlarınızla birebir görüşmek suretiyle 2019 Mart ve kasıma hazırlamaya var mıyız?" ifadelerini kullandı.

TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da vatandaşlara tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusunu yineledi. Erdoğan, "
Bizi bir beraber yapan rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Llazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavuduyla, Romanı ile 80 milyon tek millet. Tek bayrak, bayrağımız rengi şehidimizin kanından hilal bağımsızlığın ifadesi yıldız şehidin kendisi. Tek vatan 780 milyon kilometreyle tek vatan. Vatanımızı bölmeye teşebbüs edenlere F-16 oluruz inlerine gireriz. Ve Tek vatan Türkiye Cumhuriyetinden başka vatan tanımıyoruz. Bir olacağız, iri olacağız diri olacağız kardeş olacağız hep beraber Türkiye olacağız" dedi.

(Osman Arslan - Sevban Sevkal - Hüseyin Sakar/İHA)

SONRAKİ HABER