Bilim için Türkiye’ye döndüler

Kimi Cambridge Üniversitesi’nden kimi de dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinden. Son yıllarda çok sayıda Türk bilim insanı Türkiye’ye döndü. Hürriyet, dünyanın en iyi üniversite ve araştırma merkezlerini geride bırakarak Türkiye’deki üniversiteleri seçen başarılı bilim insanlarına sordu: “Neden döndünüz?” İşte yanıtları...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilim için Türkiye’ye döndüler

Her yıl pek çok bilim insanı yurtdışına eğitim ve araştırma için giderken, dünyanın saygın üniversitelerinden Türk bilim insanları da Türkiye’ye dönerek buradaki devlet üniversitelerini seçiyor. Hürriyet Eğitim, son iki yılda TÜBİTAK projeleriyle veya kendi araştırmalarıyla Türkiye’ye dönen bilim insanlarıyla konuştu. Hepsinin ortak hedefi Türkiye’de bilimin daha da gelişmesinde rol oynamak. Karşılarına çıkabilecek zorluklara rağmen kararlılar. Ayrıca Türk öğrencilerin dünyanın en iyi üniversitelerindekiler kadar nitelikli olduğunu söylüyorlar.

Bilim için Türkiye’ye döndüler - Resim : 1

İskender Gökalp

‘LİSANSIN AVRUPA’DAN FARKI YOK’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER