için kaldı

O gemiler haczedildi

Karadeniz’e açılan kapı olarak bilinen Kerç Boğazı’nda yaşanan gemi kazasında hayatını kaybeden 4 Türk mürettebatın aileleri, gün gün izini sürdükleri iki gemi için haciz kararı aldı. Gemilerin satışı halinde, ölen mürettebatın aileleri mahkemenin belirlediği tazminatı alacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
O gemiler haczedildi

OLAY geçen 21 Ocak günü Rusya’nın denetiminde bulunan Kerç Boğazı’nın 15 deniz mili açıklarında yaşandı. Anılan gün, ikisi de Türkiye firmasına ait M/T Candy ve M/T Maestro isimli gemilerde 15’i Hintli toplam 32 mürettebat çalışıyordu. Gemiler, Rusya ile Suriye arasında LPG taşımacılığı yapıyordu. Günler süren yangına neden olan patlama da iki gemi arasındaki LPG transferi sırasında meydana geldi. Patlama ile birlikte bir anda iki gemi alev topuna döndü. Suya atlayan mürettebattan 10’u öldü, 10’unun bedenine ise ulaşılamadı.

HACİZ KARARI ALINDI

Ölen 4 Türk mürettebatın cenazesi olaydan 8 gün sonra memleketlerine getirilirken, 4’ünün bedenine ulaşılamadı. Yaşanan facia sonrası aileler hukuk mücadelesi başlattı. İlk olarak, gemilerin bağlı olduğu şirketin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık soruşturmasının yanı sıra aileler, Karadeniz açıklarında bulunan iki gemiyi takibe aldı. Türkiye’nin Novorossisk Başkonsolosluğu ile temasta olan aileler, Karadeniz açıklarındaki iki geminin her hareketini an be an takip etmeye başladı. İlk olarak, Maestro isimli geminin mayıs ayı başında Türkiye’ye doğru yola çıktığı bilgisi alındı. Aileler, anılan gemi İstanbul Boğazı’na doğru yol alırken mahkemeye başvurdu. Deniz ihtisas mahkemesi olan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maestro gemisi için yakalama kararı çıkardı. İstanbul Liman Başkanlığı ile yapılan yazışmalar sonrası gemi Haydarpaşa Limanı’na çekildi. Anılan geminin güvenli bir limana çekilmesi sonrası aileler bu kez ihtiyati haciz kararı için başvurdu. Ayrı ayrı yapılan başvurular sonrası, faciada ölen Erdoğan Çetinok’un ailesi için 3 milyon 72 bin TL, Yüce Karanki’nin ailesi için 310 bin 909 TL, Sinan Karabulut’un ailesi için 1 milyon 523 bin TL için ihtiyati haciz kararı verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER