1344 gündür bitmedi

İstanbul’da 12 Mayıs 2016’da yürüyüş yaptığı sırada hafriyat kamyonunun altında kalan Şule İdil Dere (23) davasının dünkü duruşmasında yine karar çıkmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1344  gündür bitmedi

İSTANBUL Kadıköy’deki Kurbağalıdere ıslah çalışmaları sırasında, 12 Mayıs 2016’da, Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yaparken hafriyat kamyonunun altında kalan İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Şule İdil Dere’nin (23) davasında dün de karar çıkmadı. Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada söz alan Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan, “Artık vicdanen karar verilmesini istiyorum. Buradakilerin cezalandırılması bile benim için bu olayı sonuçlandırmayacaktır. Vicdan diye bir şey varsa uzatmayın artık. Ben her duruşmada aynı günü bir daha yaşıyorum” diye isyan etti. Ölümünün üzerinden 3 yıl 8 ay 5 gün geçen Şule’nin bir türlü karar çıkmayan davasının detayları vicdanları sızlatıyor.

- Şule’nin henüz cenaze töreni yapılmamışken, kamyonu kullanan şoför 13 Mayıs’ta serbest bırakıldı.

- 11 gün sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışmasını yapan, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı, İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’na terfi ettirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER