ARMDA.E ve PKENT.E hisseleri 24 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

ARMDA.E ve PKENT.E payları 24 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. BİST'ten konu ile ilgili KAP'a da açıklama yapıldı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
ARMDA.E ve PKENT.E hisseleri 24 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek


 ARMDA.E ve PKENT.E payları 24 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. BİST'ten de konu ile ilgili KAP'a açıklama yapıldı.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ARMDA.E ve PKENT.E payları 10/12/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 24/12/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu  edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler  pazar değişimi ve diğer  nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından  ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa  yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir  nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa  yapıcılık faaliyeti yapılmaz."

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER