FETÖ'nün Marmara Üniversitesi yapılanması iddianamesi hazır

FETÖ'nün Marmara Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, aralarında profesörlerin de bulunduğu 40 şüpheli hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

F5HABER F5HABER
FETÖ'nün Marmara Üniversitesi yapılanması iddianamesi hazır

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, örgütün Marmara Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı.

40 şüpheli hakkında hapis cezası istemi

Aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu 15'i tutuklu 40 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, tüm şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Tutuksuz 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve tüm şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu vurgulanan iddianamede, şüphelilerin örgütle irtibatları ve Bank Asya hesap hareketleri ile örgüte ilişkin diğer delillere yer verildi.

Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın onayladığı iddianame, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemenin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

SONRAKİ HABER