Trump'ın yargı sürecini takip edecek savcı vekilleri açıklandı

Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Senatoda yargılanacağı azil oturumlarında savcı vekil görevi görecek 7 Demokrat ismi açıkladı.

VATAN VATAN
Trump'ın yargı sürecini takip edecek savcı vekilleri  açıklandı

Pelosi, Kongrede düzenlediği basın toplantısında, söz konusu isimleri  ilan ederken, adı geçen Demokrat vekiller de Senatodaki yargı sürecinde neler  yapacaklarını anlattı.   Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in  başkanlık edeceği 7 kişilik savcı vekil ekibinde, azil sürecindeki bir diğer  önemli figür olan Adalet Komitesi Başkanı Jerrold Nadler da yer aldı.   Pelosi'nin açıklamasına göre, Schiff ile Nadler'ın yanı sıra diğer  Demokrat vekiller Hakeem Jeffries, Zoe Lofgren, Val Demings, Sylvia Garcia ve  Jason Crow da ekibin diğer üyeleri oldu.   Öte yandan bugün öğleden sonra Temsilciler Meclisinde daha önce  Trump'a karşı kabul edilen iki azil maddesinin Senatoya gönderilmesine ilişkin  oylamanın yapılması bekleniyor.   Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, söz konusu  maddelerin kendilerine ulaşmasının ardından salı günü Senatodaki azil sürecine  başlamayı umduklarını açıklamıştı.   Beyaz Saray'dan tepki   Diğer yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü  Stephanie Grisham, Pelosi'nin attığı adımların Amerikan halkının taleplerinden  uzak olduğunu savundu.   Grisham, "Pelosi'nin bu uyduruk ve yasa dışı azil süreciyle başardığı  tek şey, Amerikan halkı yerine sadece politikaya odaklandığını ispatlaması  olmuştur." ifadesini kullandı.   Trump'a yönelik azil süreci   Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül 2019'da "ABD'nin  ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği"  gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.   Pelosi, 25 Temmuz'da Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir  Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini  soruşturması karşılığında ABD'nin ülkesine askeri yardımı serbest bırakacağını  söylediğini ve bunun anayasaya aykırı olduğunu iddia etmişti.   Beyaz Saray ise 25 Eylül'de Trump-Zelenskiy görüşmesinin dökümünü  yayımlayarak, Ukrayna'ya yardımlar ile görüşme arasında ilişki olmadığını  savunmuştu.   Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde 13-21 Kasım'da kamuya açık  oturumlar düzenlenmiş; Dışişleri, Ulusal Güvenlik Konseyi ve Pentagon'dan toplam  12 yetkili bu süreçte ifade vermişti.   Ardından İstihbarat Komitesi hazırladığı 300 sayfalık raporu, 3  Aralık'ta Adalet Komitesine sunmuş; Adalet Komitesi yaptığı iki oturumun ardından  13 Aralık'ta azil maddelerini onaylayarak dosyayı Temsilciler Meclisi Genel  Kuruluna göndermişti.   Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 18 Aralık'ta yapılan oylamada,  Trump'a yönelik "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongre'nin işleyişini engellemek"  suçlamaları kabul edilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER