MYK toplandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu topladı.

F5HABER F5HABER
MYK toplandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu topladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde topladı. Başbakan Davutoğlu, saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede hükümeti kurma görevini iade edecek. Toplantıda, bu konu üzerine istişarede bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 günlük hükümeti kurma süresi dolduktan sonra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşerek, geçici seçim hükümeti kurulması için devreye girebileceği yüksek ihtimal olarak görülüyor. Seçim hükümetinin kurulması halinde de her partiye temsil edildiği oranda bakanlık verilecek.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde ikinci parti olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevini vermesi beklenmiyor.

ANAYASA'DA 'SEÇİM HÜKÜMETİ' TANIMI

116. madde gereğince seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde Bakanlar Kurulu çekilir ve Cumhurbaşkanı geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere bir Başbakan atar.

Geçici Bakanlar Kurulu'na, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki veya Meclis dışındaki bağımsızlardan olmak üzere, siyasi parti gruplarından, oranlarına göre üye alınır. Siyasi parti gruplarından alınacak üye sayısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tespit ederek Başbakan'a bildirir. Teklif edilen bakanlığı kabul etmeyen veya sonradan çekilen partililer yerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi içinden veya dışarıdan bağımsızlar atanır.

Geçici Bakanlar Kurulu, yenilenme kararının Resmi Gazete'de ilanından itibaren beş gün içinde kurulur. Geçici Bakanlar Kurulu için güvenoyuna başvurulmaz. Geçici Bakanlar Kurulu, seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar vazife görür.

(İHA)

SONRAKİ HABER