için kaldı

Antalya'da 'en sıcak gün' (2)

MÜŞTERİLER UYARILDI

F5HABER F5HABER
Antalya'da 'en sıcak gün' (2)

MÜŞTERİLER UYARILDI

Meteoroloji'nin Antalya'da hava sıcaklığının bugün yılın rekor seviyesine ulaşacağını açıklamasının ardından yerli ve yabancı turistler sabah erken saatlerde sahile koştu. Saat 11.00 sıralarında hava sıcaklığı gölgede 39 derece olurken, deniz suyu sıcaklığı da 29 dereceye ulaştı. Hissedilen hava sıcaklığının öğle saatlerine doğru 50 dereceyi aştığı kentte birçok otelde müşterilere yönelik sıcaklık uyarısı da yapıldı. Otellerde yapılan uyarılarda müşterilerin saat 10.00 ile 15.00 arasında özellikle dışarı çıkmalarının, sahilde direkt güneşle temas etmelerinin tehlikeli olacağı belirtildi.

BUZLU HAVLU SERVİSİ

Aşırı sıcak ve neme rağmen denize giren müşterilere ise otellerde buzlu havlu servisi ve buzlu içecek servisleri yapıldı. Konyaaltı'ndaki 5 yıldızlı Su Otel'in Yiyecek İçecek Müdürü Ziya Hızal, yaz boyunca plajda buzlu havlu servisi yaptıklarını da belirterek, bugün bu konuda daha hassas davranıldığını ve denize giren müşterilere çıktıktan sonra başlarına koymaları için buzlu havlu servisini artırdıklarını kaydetti.

RUS TURİSTLER HAVUZDA

Rusya'dan Antalya'ya tatil için gelen Rus turistler Kristina Valishina ve Elena Bukhardinova ikilisi de sıcak hava nedeniyle kaldıkları otelin su parkında serinlemeye çalıştı. İki haftalık tatil için Rusya'dan Antalya'ya geldiğini belirten ikili, Antalya'yı çok sevdiklerini ve sıcak havada havuzda vakit geçirmenin çok keyifli olduğunu anlattı.

KANALDA SERİNLİK

Sıcaktan bunalanlara deniz suyu çare olmayınca şans bu kez kentin kenar mahallelerinde yaşayan çocuklara, gençlere güldü. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde bir kez bile denize giremeden yaz aylarını geride bırakan Baraj Mahallesi'nin çocukları, evlerinin hemen yanından akan sulama kanalına balıklama atladı. Deniz suyunun aksine sulama kanalının buz gibi sularında serinleyen gençler, eğlendiklerini de gizlemedi. Varoşların gençleri ve çocukları, kanala en havalı balıklama atlama, suyun içinde en uzun nefes tutma gibi yarışmalarla günü renklendirdi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Emre BAYLAN- Mehmet ÇINAR)
SONRAKİ HABER