Saffet Emre Tonguç, ‘İstanbul ve Gece’yi yazdı

KENDİSİNİ 'İstanbul Elçisi' olarak nitelendiren tarihçi. seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç'un 15'inci kitabı 'İstanbul ve Gece' verilen bir davetle tanıtıldı.Son 3 yılda İstanbul'un her yerinden gece çekilen fotoğraflarla hazırlanan kitapta İstanbul'un gece fotoğrafları ile tarihi bilgileri ve hikayeleri yer alıyor. 456 sayfalık kitap, İ̇stanbul'un 7 tepesini de, gökdelenlerin değiştirdiği...

F5HABER F5HABER
Saffet Emre Tonguç, ‘İstanbul ve Gece’yi yazdı

KENDİSİNİ 'İstanbul Elçisi' olarak nitelendiren tarihçi. seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç'un 15'inci kitabı 'İstanbul ve Gece' verilen bir davetle tanıtıldı.

Son 3 yılda İstanbul'un her yerinden gece çekilen fotoğraflarla hazırlanan kitapta İstanbul'un gece fotoğrafları ile tarihi bilgileri ve hikayeleri yer alıyor. 456 sayfalık kitap, İ̇stanbul'un 7 tepesini de, gökdelenlerin değiştirdiği yeni yüzünü de anlatıyor. Tanıtım gecesine cemiyet, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Tonguç, Sacred7 Travel aracılığıyla özel olarak açılan Ayasofya'yı, birbirinden ilginç bilgiler eşliğinde anlattı.

'İstanbul ve Gece'nin lansmanı İş Bankası Maximum Kart desteğiyle yapıldı. Boyut & One's Media tarafından yayınlanan koleksiyon niteliğindeki kitap ile birlikte sesli yürüyüş turu uygulaması Piri de tanıtıldı. Kullanıcıların İstanbul'un pek bilinmeyen hikayelerini Saffet Emre Tonguç'tan dinleyerek gezmeyi sağlayan sesli yürüyüş turu uygulamasının Piri YGA Mezunlarının kurduğu Poi Labs girişiminin bir ürünü olduğu belirtildi. Uygulama içerisinde İş Bankası desteği ile hayata geçirilen turlardan Tarihi Yarımada turu da yer aldı. Konuklar, açılış kokteylinin verildiği Four Seasons Sultanahmet'ten turun yapılacağı Ayasofya'ya geçerek Piri uygulamasıyla Tonguç'un sesinden Tarihi Yarımada'yı dinledi.

Akıllı telefonlara indirilebilen turlar sayesinde, dileyen herkesin İstanbul'u tanıması ve sevmesi hedeflendi. Saffet Emre Tonguç'un anlatımı eşliğinde İstanbul'un keşfedilmesini sağlayan Piri ile Karaköy, Tarihi Yarımada, Cihangir-Çukurcuma ve Galata-Beyoğlu gibi İstanbul'un en değerli yerleri gezilebiliyor. İstanbul, Türkiye ve dünyadan yeni rotaların eklenmesine yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Tanıtım gecesinde besteci, piyanist Anjelika Akbari konser verdi. Yeni kitabını imzalayan Saffet Emre Tonguç hem 'İstanbul ve Gece'ye ilişkin, “Öyle zor zamanlardan geçiyoruz ki en büyük umut ışığı ne büyük zenginliklere sahip olduğumuzu hatırlamak. Türkiye muhteşem bir ülke, İ̇stanbul da onun hazine dairesi gibi. Anlatmakla bitmeyecek hikayeler saklayan bir şehri ve görkemli tarihini tanıtmaya yönelik her girişimin pozitif karşılığı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

"İ̇stanbul ve Gece" hem kitapçılarda hem de online ortamda satışa sunuldu. İş Bankası Maximum Kart müşterilerine ücretsiz olan Piri turları hem iOs, hem de Android akıllı telefon için satışa çıktı.

(FOTOĞRAF)


(DHA - DHA)
SONRAKİ HABER