Şile Kalesi'nin restorasyonu sosyal medyada tartışma konusu oldu

ŞİLE Belediyesi'nin tarihi Şile Kalesi'nde yaptığı restorasyon çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan görüntü, tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada kalenin öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaşanlar yapılan çalışmayı beğenmediklerini belirterek tepki gösterdiler. Bazıları kaleyi çizgi karaketer 'sünger bob'a , bazıları da bilgisayar oyunlarındaki kalelere benzettiler. Bazıları ise, "keşke...

F5HABER F5HABER
Şile Kalesi'nin restorasyonu sosyal medyada tartışma konusu oldu

ŞİLE Belediyesi'nin tarihi Şile Kalesi'nde yaptığı restorasyon çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan görüntü, tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada kalenin öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaşanlar yapılan çalışmayı beğenmediklerini belirterek tepki gösterdiler. Bazıları kaleyi çizgi karaketer 'sünger bob'a , bazıları da bilgisayar oyunlarındaki kalelere benzettiler. Bazıları ise, "keşke dokunulmasaydı. 2000 yıllık kale yeni yapılmış gibi görünüyor" dediler.

RESTORASYONUNDA KAZA YAŞANMIŞTI

Kalenin restorasyonu sırasında kaza da yaşanmıştı. Şile Limanı'nda bulunan Şile Kalesi'nin restorasyonu için kurulan teleferiği taşıyan tellerden biri kopmuş 2 işçi mahsur kalmıştı.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Nurcan KIRCALI)
SONRAKİ HABER