Karne uyarıları

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 957 bin öğretmen bugün yarıyıl tatiline başlarken uzmanlar, aileleri ‘karne değerlendirme’ konusunda uyardı: “Karne tek başına başarı göstergesi değildir.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karne uyarıları

KARNENİN, belirli bir zaman dilimindeki akademik ve sosyal gelişimi yansıtan bir değerlendirme aracı olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, önerilerini şöyle sıralıyor:

KIRICI OLMAYIN

- “Karnenin temel amacı öğrencinin akademik süreçlerde ne durumda olduğunu göstermek. Karne ülkemizde başarının göstergesi olarak sunulur ve öyle de kabul edilir. Ancak tek başına karne bir başarı göstergesi değil. Öğrenci akademik özelliklerin yanı sıra kişisel ve sosyal özellikleri ile de vardır ve onu bütünsel değerlendirilmek daha sağlıklı olur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER