Macron, Türk imam ve öğretmeni yasaklıyor

Eşitlikler ve özgürlüklerin beşiği Fransa, bu sıfatlarla hiç de bağdaşmayan bir adım atmaya hazırlanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ‘İslamcı ayrılıkçılarla mücadele’ adı altında Türkiye de dahil dokuz ülkeden öğretmenlerin yasaklanacağını açıkladı. Yabancı imam sayısı da kademeli olarak azaltılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Macron, Türk imam ve öğretmeni yasaklıyor

FRANSA Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ‘ayrılıkçı İslam’la mücadele’ adı altında bu ülkede yaşayan yabancı kökenlilerin haklarına yönelik kısıtlayıcı bir hamleye hazırlanıyor. Buna göre Türkiye dahil dokuz ülkeden öğretmenlere yasak getirilecek. Yabancı imam sayısı da kademeli olarak düşürülecek.

RAHATSIZLIK YARATIYOR

Macron’un önceki gün Mulhouse kentinde açıkladığı plan, “Fransa İslam’ı” oluşturma ve eğitim ile din alanlarında dış etkilerin önünü kesip kontrolü ele alma çabasının bir parçası. Yerel seçimlere bir ay kala açıklanması dikkat çeken plan, 1977’den bu yana devrede olan Türkçe dil ve kültür eğitiminin Türkiye’den gönderilen öğretmenler tarafından verilmesi uygulamasına son verecek. Benzer bir durum Türkiye tarafından gönderilen imamlar için de geçerli olacak. Macron’un normalde birbirinden ayrı iki konu olan yabancı imamlar ve anadil eğitimini ‘ayrılıkçı İslam’la mücadele’ çatısı altında birleştirmesi ve özellikle Türkiye’yi hedef alan bir söylem içinde olması rahatsızlık yaratıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER