Balıkçılardan "Vira Bismillah!" // Geniş haber

1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek teknelerle İstanbul'dan denize açılan balıkçılar kasalar dolusu balıkla sezonun açılmasıyla hizmete giren Avrupa'nın en büyük hali olduğu belirtilen Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geldi. "Vira Bismillah" diyerek sezonun ilk gününde balıkçılar, ağlarını bereketli bir yıl dileğiyle Marmara ve Karadeniz'in serin sularıyla buluşturdu....

F5HABER F5HABER
Balıkçılardan "Vira Bismillah!" // Geniş haber

1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek teknelerle İstanbul'dan denize açılan balıkçılar kasalar dolusu balıkla sezonun açılmasıyla hizmete giren Avrupa'nın en büyük hali olduğu belirtilen Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geldi. "Vira Bismillah" diyerek sezonun ilk gününde balıkçılar, ağlarını bereketli bir yıl dileğiyle Marmara ve Karadeniz'in serin sularıyla buluşturdu. Saatler süren avın ardından balıklarla dolan ağlarını çekerek ekmek teknelerinin dümenini Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne kırdılar. Burada balıklar kasalara yüklenirken satıcılarla sıkı pazarlıklar yapıldı.

BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN UMUTLU

Bir balıkçı yeni sezon için, "İyi olacak gibi. Bu sene güzel görünüyor. Ama bugün hava esiyordu, birkaç güne daha iyi olacak inşallah" dedi.

AVRUPANIN EN BÜYÜK HALİ...

(DHA - Uğur CAN - Soner HASIRCIOĞLU)
SONRAKİ HABER