Hakkarili türkücü Aydın Aydın'dan, 'Dolar bozdurma' kampanyasına destek

TÜRK Halk müziği sanatçısı Aydın Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla tüm yurtta başlatılan dolar bozdurma kampanyasına, memleketi Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde dolarla ilgili yaptığı 'Başımızın tacıdır TL' türküsüyle destek verdi. Dolar bozdurma kampanyası ile ilgili yaptığı şarkıyı köylülerle birlikte seslendiren sanatçı Aydın, üzerindeki kıyafetlere ve kartondan yaptığı...

F5HABER F5HABER
Hakkarili türkücü Aydın Aydın'dan, 'Dolar bozdurma' kampanyasına destek

TÜRK Halk müziği sanatçısı Aydın Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla tüm yurtta başlatılan dolar bozdurma kampanyasına, memleketi Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde dolarla ilgili yaptığı 'Başımızın tacıdır TL' türküsüyle destek verdi. Dolar bozdurma kampanyası ile ilgili yaptığı şarkıyı köylülerle birlikte seslendiren sanatçı Aydın, üzerindeki kıyafetlere ve kartondan yaptığı tacına da TL taktı. Aydın, bir düğünde bahşiş olarak aldığı dolarları da Zap Suyu'na attı.

Çöp ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla yaptığı sıra dışı kliplerle ilgi çeken türkücü Aydın Aydın, bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TL' ile ilgili yaptığı çağrısına, destek verdi. Aydın, bunu için de memleketi Hakkari'nin Bağlı köyüne geldi. Sanatçı Aydın ve köydeki bazı vatandaşlar, üzerinde 5 liralık banknotlar bulunan kartondan tacları başlarına takıp, karlarla kaplı bölgede 'Başımızın tacı TL' türküsünü seslendirdi. Aydın'a köylülerle de eşlik etti.

Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla dolar oyununu bozma kampanyası başlatıldı. Ben de bir sanatçı olarak en son düğünde topladığım dolarları kendi memleketimde bozmak için geldim. Ama kendi memleketimde de doları öyle bir bozacağımki bir daha geri gelmesin. Burada Hakkarili yakınlarımızla, akrabalarımızla TL'yi baştacı yaptık. Bütün dünyaya TL'nin ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Ayrıca gelinlerin ve damatların yakalarına da artık TL takılmasını istiyoruz" dedi.

ÜZERİNDE DOLARLARI ZAP SUYUNA ATTI

(DHA - Behçet DALMAZ)
SONRAKİ HABER