Şeyma isminin anlamı nedir? Şeyma ne demek?

Şeyma kız bebeklere en çok verilen isimler arasında yer almaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘in süt kardeşinin isminin Şeyma olması bu ismin kullanılmasında etkili olmaktadır. Şeyma isminin anlamı nedir? Şeyma ne demek? Karakter Özellikleri ve Kur'an-ı Kerimde yer alıyor mu? Sizin için bu sorulara cevap niteliğinde bir yazı oluşurduk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şeyma isminin anlamı nedir? Şeyma ne demek?

Şeyma ismi sıklıkla kullanılan kız isimlerinden birisidir. Uzun yıllar kullanılan isim günümüzde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şeyma İsminin Anlamı Nedir?

Şeyma isminin anlamı değerli olan, bedeninde ben ve ya benzer bir iz bulunan kişi şeklinde açıklanmaktadır. Türk Dil Kurumu isim sözlüğünde ise, çok kıymetli, değerli, bedeninde ben olan şeklinde açıklanmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER