için kaldı

Alman hükümetine Çin tavsiyesi

Alman hükümetine teknoloji ve inovasyon konusunda tavsiyelerde bulunan Araştırma ve İnovasyon Uzmanlar Komisyonu 13. raporunu Başbakan Angela Merkel’e sundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alman hükümetine Çin tavsiyesi

Alman hükümetine teknoloji ve inovasyon konusunda tavsiyelerde bulunan Araştırma ve İnovasyon Uzmanlar Komisyonu (EFI), Alman hükümetinin Çin ile ekonomik ve bilimsel ilişkileri kontrollü geliştirmesi tavsiyesinde bulundu.

EFI, teknoloji ve inovasyona yönelik 13'üncü yıllık raporunu Başbakanlık binasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sundu.

Merkel, raporun sunumunda yaptığı konuşmada, bu raporun kendilerine "rehber" niteliğinde olduğunu söyledi. Ülkesinin 2018’de GSYH'sinin yüzde 3,1’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığını hatırlatan Merkel, 2009’da 12 milyar avro olan bu harcamaların 2018’de 17 milyar yükseldiğini kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER