'Bol sıfırlı' karneye 'kademe durdurma' cezası

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'e 'Bol sıfırlı' karne veren Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı ve belediyenin kadrolu memuru İlhan Karakurt'a, 1 yıl 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verildi.

F5HABER F5HABER
'Bol sıfırlı' karneye 'kademe durdurma' cezası

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'e 'Bol sıfırlı' karne veren Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı ve belediyenin kadrolu memuru İlhan Karakurt'a, 1 yıl 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verildi.

Geçen yıl yapılan yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Menderes Türel, şu an CHP Antalya milletvekili olan Mustafa Akaydın döneminde görev yapan kadroları, belediyenin sorumluluk alanının 19 ilçeye genişlemesiyle Gündoğmuş ve Kaş gibi uzak ilçelere görevlendirdi. İlk etapta 300 kadar memur ve işçi görevlendirilirken, açılan davalar sonunda çoğu yürütmeyi durdurma kararı aldı. Gündoğmuş'ta görevlendirilen çalışanlar arasında yer alan KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı ve belediyenin kadrolu memuru İlhan Karakurt, görevdeki ilk yılını dolduran Başkan Menderes Türel hakkında karne hazırladı. Hamile ve kanser hastası çalışanların zor durumda kaldığını belirten Karakurt, işçi ve memuru sürgüne gönderme, taşeron işçileri işsiz bırakma, hamile ve yeni doğum yapan kadınları sürgüne gönderme gibi alanlarda 100, demokrasiye bağlılık, emeğe değer verme, insan haklarına saygı alanlarında ise Türel'e '0' puan verdiklerini açıkladı. Karne nedeniyle kısa süre sonra İlhan Karakurt hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Başkan Türel'in şahsında Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyundaki saygınlığını zedeleyici, belediyenin hizmet götürmesini engelleyici ifadelerde bulunmak, görevle ilgili yalan yanlış beyanlarda bulunmak ve amirlerine karşı küçük düşürücü fiil ve hakarette bulunmakla suçlanan Karakurt hakkında, 1 yıl 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verildi.

KARARA PROTESTO

Kararla insan hakları ihlalini günlük ve rutin bir uygulama haline getirmenin serbest, haklarını korumak için basın açıklaması yapmanın yasak anlamına geldiğini belirten Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, "Hükümet, bakan ve belediye başkanlarının uygulamalarını eleştirmek bireylerin olduğu gibi sendikaların da hakkıdır. Bu hak, anayasa ve yasalar tarafından güvenceye alınmıştır. Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt'un sendikal faaliyetinden dolayı cezalandırılmasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi suç işlemektedir" dedi. Yürürlüğe 13 Ağustos 2001 tarihinde giren 4 bin 688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'yla sendikal faaliyetlerin güvence altına alındığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Ayrıca başbakanlığın 2003/37 sayılı genelgesiyle sendika yöneticisi kamu görevlilerinin, kamu görevleri ile ilgili olmayan konularda yapacakları basın açıklamaları ve mesai saatleri dışında sendikal faaliyetlere katılanlar hakkında disiplin soruşturması yapılmayacağına, yine başbakanlığın 2005/14 sayılı genelgesiyle sendika ve konfederasyon il ve ilçe temsilcileri ile sendika şubesi ve yöneticilerinin görevleri ile ilgili olmayıp doğrudan yapacakları basın açıklamaları hakkında disiplin soruşturması yapılmayacağına' hükmedilmiştir."

Öztürk ayrıca Başkan Türel'e verilen 1 yıllık karnenin 'sembolik' ve 'mizah' içerikli bir sendikal faaliyet özelliğini taşıdığını ekledi.

"SUS KONUŞMA İŞTEN ATARIM"' CEZASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde demokrasinin, insan haklarının sendikal hak ve özgürlüklerin gasp edildiğini savunan İlhan Karakurt ise, şöyle konuştu:

(DHA - Akif ARICI)
SONRAKİ HABER