Melis İsminin Anlamı Nedir? Melis Ne Demek

Melis kız bebeklere konulan isimler arasında yer almaktadır. Melis isminin anlamı, sözlük anlamı, Melis isminin karakter özellikleri merak edilmektedir. Kız bebeklerine Melis ismini vermek isteyen aileler için, Melis ismini detaylıca ele aldık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Melis İsminin Anlamı Nedir? Melis Ne Demek

Melis ismi bal, bal arısı anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu isim sözlüğünde ise Melis isminin anlamı dört farklı şekilde açıklanmaktadır. Birinci anlamı; bal, tatlı şey, sevgili, can olarak açıklanmaktadır. İkinci anlamı; bal arısı üçüncü anlamı; çayır, çimenlik, dördüncü anlamı ise oğul otu olarak açıklanmaktadır. Melis ismi bal, bal arısı, tatlı şey anlamları ile kullanılmaktadır.

Melis Ne Demek?

Melis sözlükte bal, bal arısı, çimenlik olarak kullanılmaktadır. Genellikle kullanıldığı cümleye göre anlam kazanmaktadır. Melis isim olarak bal, bal arısı anlamları ile kullanılmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER