için kaldı

Son dakika... İran: ABD'ye ait P-8 tipi askeri uçağı vurmadık

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade: İran'ın İHA vurma amacı ABD'li terörist güçlere uyarı niteliğindedir. İran, MQ-4C İHA'sı yakınlarında uçuş gerçekleştiren ABD yapımı P-8 tipi askeri uçağı da vurabilirdi fakat vurmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... İran: ABD'ye ait P-8 tipi askeri uçağı vurmadık

Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, İran'ın, Hürmüz Boğazı üzerinde "hava sahasını ihlal ettiği" gerekçesiyle ABD'ye ait insansız hava aracını (İHA) hedef almasını, ABD ordusuna verdikleri bir uyarı olarak niteledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD yapımı P-8 tipi askeri uçağın yön değiştirmesini sağlamak için ABD'ye ait İHA'yı vurduklarını belirtti.

Hacızade ayrıca P-8 tipi askeri uçağın olay anında 35 kişiyi taşıdığını öne sürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER