için kaldı

Ankara'daki ekolojik koridor 5 bölümden oluşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, "Ankara Güney Ekolojik Koridoru"nun Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde oluşturulmasına karar verildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara'daki ekolojik koridor 5 bölümden oluşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakan Murat Kurum'un talimatıyla başlayan "Ankara Güney Ekolojik Koridoru" çalışmalarında detaylar belli oldu.

Ankara Güney Ekolojik Koridoru, Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde 5 bölüm olarak planlandı.

Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesi 7 etaptan oluşacak ve yeşil alanları, sosyal alanları ile ön plana çıkacak. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER