Atatürk Üniversitesi'nde FETÖ'cülere aktarılan 5 milyon liralık proje parası geri alındı

ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, yaptıkları araştırmada proje kaynaklarının bir çoğunun terör örgütü FETÖ mensuplarına usulsüz aktarıldığını belirterek, "FETÖ'cülerin ihracından dolayı 5 milyon lira aktarılan proje bedelini geri aldık" dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Turizm Fakültesine ait Uygulama Otelinde basın mensuplarıyla bir araya gelen...

F5HABER F5HABER
Atatürk Üniversitesi'nde FETÖ'cülere aktarılan 5 milyon liralık proje parası geri alındı

ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, yaptıkları araştırmada proje kaynaklarının bir çoğunun terör örgütü FETÖ mensuplarına usulsüz aktarıldığını belirterek, "FETÖ'cülerin ihracından dolayı 5 milyon lira aktarılan proje bedelini geri aldık" dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Turizm Fakültesine ait Uygulama Otelinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Ömer Çomaklı, göreve başladığı günde FETÖ/PDY ile mücadeleyi birinci öncelikli vazife olarak saydıklarını bildirdi. 'Suçsuz ve günahsız' olanlara zarar gelmemesi için ihtiyatlı yaklaştıklarını anlatan Prof. Dr. Çomaklı, 200'ü akademik olmak üzere 263 personel hakkında soruşturma başlattıklarını, bunlardan 114'ü akademik olmak üzere 160 personelin üniversite ile ilişkisinin kesildiğini, 28'i akedemik toplam 37 personeli ise görevine iade ettiklerini belirtti. Üniversitede 58'i akedemik toplam 66 personelin soruşturmasının devam ettiğine hatırlatan Prof. Dr. Çomaklı, FETÖ yapılanmasını ortadan kaldırmak için kökünü kazıyacaklarını ifade etti.
(DHA - Zafer KUMRU)
SONRAKİ HABER