Kabloyu sussun diye boğazına dolamış

Fatih'te para karşılığı cinsel ilişki için Ugandalı ikiz kız kardeşle anlaştıkları ve kız kardeşlerden birini kabloyla boğup öldürdükleri iddia edilen Azeri iki arkadaşın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Sunay Hasanov, bağıran Ugandalı Violet Nanbata'yı susturmak için kabloyla boğduğunu, kadın bayılınca kaçtığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Kabloyu sussun diye boğazına dolamış

Fatih'te para karşılığı cinsel ilişki için Ugandalı ikiz kız kardeşle anlaştıkları ve kız kardeşlerden birini kabloyla boğup öldürdükleri iddia edilen Azeri iki arkadaşın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Sunay Hasanov, bağıran Ugandalı Violet Nanbata'yı susturmak için kabloyla boğduğunu, kadın bayılınca kaçtığını söyledi. 

İstanbul Fatih'te 31 Ağustos 2016 tarihinde, Azerbaycan vatandaşları Kanan Rafıyev ve Sunay Hasanov'un para karşılığı cinsel ilişki yaşadıkları kadınlardan Ugandalı ikiz kardeşlerden Violet Nanbata'nın öldürülmesi, Beatrice Babırye'nin ise yaralanmasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kanan Rafıyev ile Sunay Hasanov cezaevinden getirilirken, maktul ve şikayetçi Ugandalı ikiz kardeşler adına 4 avukat duruşmada hazır bulundu. Şikayetçilerden Beatrice Babırye'nin olayın ardından sınır dışı edildiği, bu nedenle duruşmaya gelemediği açıklandı. Kimlik tespitleri ve suçlamaların hatırlatılmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tecavüz ve cinayet iddialarını reddeden sanık Kanan Rafıyev, Beatrice ile arasındaki tartışmanın annesine küfür etmesi nedeniyle başladığını söyledi. Rafıyev, Azerbaycan vatandaşı olduğunu belirterek, şikayetçi Beatrice ile bir aracı vasıtasıyla tanıştığını, daha önce kendisiyle cinsel ilişki kurduklarını belirtti.

"ACELEYLE ÇIKTIM İÇ ÇAMAŞIRIM EVDE KALDI"

Arkadaşı Sunay ile işten ayrıldıklarını ve Erzurum'a çalışmaya gitmeyi planladıklarını anlatan sanık Rafıyev, "Gitmeden önce biraz eğlenelim istedik. Bu nedenle daha önce bende numarası olan Beatrice'yı aradım ve randevulaştık. Arkadaşım Sunay ile birlikte kızların evine gittik. Beatrice ile evdeki odaya girdik, Sunay ile Violet salondaki perdeyle ayrılmış bölümde kaldılar. Beatrice ile ilişki yaşadığımız sırada bana küfretti. Bunun üzerine kendisini darp ettim ve o yarı baygın olduğu sırada odadan çıktım. Odadan çıkınca Violet Beatrice'yı sordu. Banyoda olduğunu söyledim. Bu sırada Beatrice bağırdı ve sesi salona geldi. Violet de bağırmaya başlayınca Sunay'a Violet'in ağzını kapatarak susturmasını söyledim. Bu esnada Beatrice'nın telefonu çaldı. Kimseye haber vermesin diye telefonunu yanıma aldım. Daha önceden ilişki için anlaştığımız 340 TL'yi ödemediğim için, iddia edildiği gibi parayı çalmadım, zaten ödememiştim. Aceleyle çıktık ve iç çamaşırım evde kaldı" ifadelerini kullandı.

"SUSSUN DİYE KABLOYU BOĞAZINA DOLADIM"

Sanık Sunay Hasanov ise sanık Kanan'ın ifadesine katıldığını söyleyerek, "Kanan Beatrice ile diğer odadayken tartışma sesleri geldi. Kısa bir süre sonra Kanan gelerek gitmemiz gerektiğini söyledi. İlişkide bulunduğum Violet perdeli bölümden çıkarak kardeşini sordu. Beatrice'nın bulunduğu odaya geçmek istedi. Kanan Violet'e vurdu. Bu sırada diğer odadan ‘imdat' gibi sesler geldi. Kanan ‘Ben odaya gidiyorum' dedi ve Violet'i kastederek ‘ağzını kapa sustur şunu' diye bana ikazda bulundu. Ben Violet'i susturmaya çalıştım ağzını kapadım ancak benim elimi ısırdı. Bana bağırıp küfür etti. Yerdeki kabloyu alarak bana saldırdı. Ben de kabloyu elinden alarak susturmak için boğazına doladım. Sıkınca sesi kesildi. Bayıldı zannedip bıraktım. Sonra Kanan geldi ve dışarı çıktık. Çok bağırdığı için polis gelir diye korktum, vizem bittiğinden yakalanırım diye korktum" diye konuştu.

"SUÇU BİRİ ÜSTLENMEYE ÇALIŞIYOR"

Beatrice'nın avukatları, müvekkilleri Beatrice'nın ifadesinin olaydan sonra alelacele alındığını ve fuhuştan hakkında işlem yapılarak sınır dışı edildiğini söylediler. Beatrice'nın olaydan ciddi şekilde yaralandığını ve ifadesinin mutlaka alınması gerektiğine değinen avukatlar, "Müvekkilin ifadesinin alınabilmesi ve gerekli yerlere başvuruda bulunmamız için mahkemeden bir yazı talep ediyoruz. Sanıkların ilk aşamadaki ifadeleriyle mahkemedeki ifadeleri çelişmektedir. İkisi de cinayet suçundan yargılanmasına karşın, suçu biri üstlenmeye çalışmaktadır" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Şubat ayına erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Kanan Rafıyev'in "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, gece vakti konutta yağma, nitelikli cinsel saldırı, cebir kullanarak saldırıda bulunmak ve yaralama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 11 yıldan 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanık Sunay Hasanov'un ise "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" ve "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satma satın alma taşıma veya bulundurmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER