için kaldı

"Terörün panzehri milli birliktir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörün panzehri milli birlik ve kucaklaşma halini güçlendirmektir. Siyasi ve ideolojik farklılıkların ikinci plana atılması acilen sağlanmalı, Türk milleti ortak emanetlerini cansiperane savunmalıdır." dedi.

F5HABER F5HABER
"Terörün panzehri milli birliktir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin "Korkunç ve kanlı, nitelikli, kolektif bir terör kuşatması" altında olduğunu belirtti.

Her Türk vatandaşının, vicdan ve vatan sevgisine sahip her insanın terörizmin hain saldırılarına karşı nefret ve öfke dolu olduğuna işaret eden Bahçeli, artık bıçağın kemiği deldiğini, tahammül eşiğinin geçildiğini kaydetti.

Bahçeli, açıklamasında "Kayseri'de yerleşik 1. Komando Tugayı'nın terörle mücadelede aktif ve yüksek bir payı olduğu göz önüne alındığında, saldırının hedef ve stratejisinin muhtevası net bir şekilde anlaşılacaktır. Bundan böyle teröre karşı mücadele tüm vatan sathında, devletin bütün imkan ve kuvvetinin öncülüğünde, milli dayanışma ruh ve fedakarlığıyla yerine getirilmelidir." ifadelerine yer verdi.

"Türk milleti, tamamıyla terör namlusunun karşısındadır"

Bahçeli, Ortadoğu'nun haritasını yeni baştan çizmek için masaya kurulan zalim güçlerin en temel gayesinin Türkiye'yi çözmek ve çöküşünü sağlamak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Nihai gaye Kürdistandır. Oynanan oyun hiç kuşku yok ki vahşidir. Türk milleti tamamıyla terör namlusunun karşısındadır. Her hafta patlayan bombalar, devletin inandırıcılığını sorgulatmakla kalmayıp provokasyon ihtimalini de artırmaktadır."

Türkiye'ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere koz vermemek için Türk milletinin yediden yetmişe, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine milli bir uyanışla kenetlenmesi, hıyaneti emelleriyle birlikte def etmesi gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"Terörün panzehiri milli birlik ve kucaklaşma halini güçlendirmektir. Siyasi ve ideolojik farklılıkların ikinci plana atılması, suni anlaşmazlıkların geride bırakılması acilen sağlanmalı; Türk milleti ortak mukadderatını, tarihsel miras ve emanetlerini cansiperane savunmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle alt ve tasfiye etmek için pusuda bekleyenlere milletin kudret ve azameti gösterilmelidir. Aksi halde yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır."

SONRAKİ HABER