Erdoğan, Dipsiz Göl'le ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’de yasal izinle yapılan define kazısında toprak doldurulup yok edilen 12 bin yıllık ‘Dipsiz Göl’le ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tepki göstererek talimatını verdi.

GASTE24 GASTE24
Erdoğan, Dipsiz Göl'le ilgili ilk kez konuştu

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısında toprak doldurulup yok edilen 12 bin yıllık Dipsiz Göl olayını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuyla ilgili tepki göstererek, "Bir daha da kimseye böyle bir yetki, böyle bir kazı izni verilmesin" diye talimat verdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda illerin sorunları masaya yatırıldı.  

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre toplantıda Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısında toprak doldurulup yok edilen 12 bin yıllık ‘Dipsiz Göl’le ilgili son durumu sordu.

Kurum, bu konuda kazıya izin verme yetkisinin valilikte olduğunu söyledi. Kurum, bölgenin doğal SİT alanı kapsamına alındığını ve eski haline getirmek için çalışmaların başlatıldığını anlattı.

‘Bir daha kimseye böyle bir yetki verilmesin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kazılar nasıl yapılıyor, nasıl bu izinler veriliyor? Böyle bir define kazısı izni nasıl verilir? Yetkili valilik bu konuda hassas olmalı. Bir daha da kimseye böyle bir yetki, böyle bir kazı izni verilmesin” talimatı verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER