için kaldı

Doktor Mehmet Öz'den ezber bozan açıklama... Kahvaltı savaşları

Doktor Mehmet Öz, ünlü şair Cemal Süreya’nın bu dizelerini süsleyen ve mutluluk getirdiğine inandığı kahvaltıyla ilgili ezber bozan bir açıklamada bulundu. Öz, yıllardır beslenme uzmanlarının kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu savunan sözlerine karşı çıktı ve TMZ dergisine verdiği röportajda, “Kahvaltıya ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Bu bir reklam aracı. Bu inanışların birçoğu sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmadı” dedi. Öz’e göre en akıllıca şey kahvaltıyı iptal etmek ve ilk öğünü gerçekten açken yemek. Öz’ün sözleri diyetisyen ve doktorları ikiye ayırdı. İşte görüşler:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doktor Mehmet Öz'den ezber bozan açıklama... Kahvaltı savaşları

Kahvaltıyla ilgili sözlerine açıklık getiren Dr. Mehmet Öz, ise Hürriyet’e şu önerileri sıraladı:

* Aralıklı oruç sistemi artık bütün hekimler tarafından öneriliyor. Hem kilo kaybı için yararlı hem de hastalıkları azaltarak ömrü uzatıyor.

* Atalarımız da sabah kalkar kalkmaz yemek yemezdi. Yemek yemeden önce hareket ettiğiniz zaman kaslar daha iyi çalışıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER