için kaldı

Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Tunç Uncu'nun ailesine taziye ziyareti

İSTANBUL İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Karsavuranoğlu ve Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, işten evine dönerken Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal yuvası çalışanı Tunç Uncu'nun Harbiye Elmadağ'da bulunan evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Polis müdürlerini anne Kadriye Uncu, baba Turgay Uncu, ağabey Eyüp ve kardeş Batuhan...

F5HABER F5HABER
Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Tunç Uncu'nun ailesine taziye ziyareti

İSTANBUL İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Karsavuranoğlu ve Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, işten evine dönerken Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal yuvası çalışanı Tunç Uncu'nun Harbiye Elmadağ'da bulunan evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Polis müdürlerini anne Kadriye Uncu, baba Turgay Uncu, ağabey Eyüp ve kardeş Batuhan karşıladı.

“ÖLECEĞİNİ BİLİYORDU, BİR BENDEN HELALLİK ALAMADI OĞLUM"



Taziye ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan anne Kadriye Uncu, “Onun kaderi oydu, ona malum oldu. Zaten şehit olacağı içindeydi, herkesle vedalaştı, helallik aldı. Öleceğini biliyordu, bir benden helallik alamadı oğlum. İşten eve gelirken o kötü kaderle karşılaştı. En son Cuma akşamı herkese hediye kupa almış. Herkesten de helallik aldı. Niye böyle yaptığını sordum, 'ölürüm belki, bir daha sizi göremem' dedi. 'Yemek yiyecek misin' diye sordum, baktım, 'yemeyeceğim' dedi. O bakışı… çocuğumu daha da öyle görmedim. Ölü haberini aldım zaten. İçimde sıkıntı vardı zaten, ona da malum oldu. Ben kendime bile gelemedim hala, ilaçlarla, iğnelerle ayaktayım. Allah şehitlerin annelerine sabırlar versin. Ağlamasınlar, karşı tarafa inat olsun diye ayakta duracağız. Allah daha başka keder vermesin. Dilerim Allah'tan o hayırsızlar, hainlerin kökü kuruyacak. Kendi ateşlerinde patlasınlar. Allah'ın adını almasınlar. Yeter artık. Bunu devletimiz zaten kökünü kurutuyor, hepten kökünü kurutsunlar. Yazık günah" dedi.

Baba Turgay Tunç ise söylenecek her şeyin söylendiğini belirterek, “Allah devletimize milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

“ONLARIN İSTEKLERİ BİZİM İÇİN BİR EMİRDİR"

Şişli İlçe Emniyet Müdürü Ekici “Önce ülkemizin başı sağolsun. Onlar bizim anamız, babamız bu saatten sonra. Devletimizin bütün imkanlarıyla buradayız. Allah devletimize de zeval vermesin. Bir emirleri, bir talepleri varsa, biz evlatları olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Bu saatten sonra onların istekleri bizim için bir emirdir" şeklinde konuştu. Ekici evden ayrıldığı sırada babanın elini öpmek istedi ancak baba tokalaştı.

OĞLUNUN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

Ziyaretin ardından anne Kadriye Uncu, oğlunun fotoğraflarını gösterdi. Anne Uncu, odasına ve fotoğraflarına hep baktığını belirterek, “Çok iyiydi benim oğlum, hiç kimseyi incitmezdi" dedi.

“YOKLUĞU BENİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK EKSİKLİK"

Kardeşi Batuhan Uncu ise ağabeyi ile birlikte kaldıkları odayı göstererek, “Zamanımızı hep burada geçirirdik. Yokluğu benim için gerçekten çok büyük eksiklik" dedi.

Öte yandan evin camlarına yaklaşan yeni yıl nedeniyle “2017" yazıldığı görüldü.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Gülseli KENARLI - Güven USTA)
SONRAKİ HABER