Sayıştay tartışması

Cumhur ittifakı İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım ile Millet ittifakı İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu arasında önceki gün yapılan programda Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olduğu iddia edilen raporu tartışma konusu oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sayıştay tartışması

İki adayın bu sorulara ilişkin yanıtları şöyle:

Binali Yıldırım: Sayıştay raporunu gördünüz mü İsmail Bey. Sayıştay raporunda öyle bir rakam yok. 108 milyon mu ne. Bu yalan. Yalan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından açıklandı. (Küçükkaya’nın “Yalanlama gelmedi” sözleri üzerine) Geldi, onu bilmenizi isterim. Maalesef yeterince bu konu duyurulamadı. Onların yerine biz duyurmak zorunda kaldık. Böyle bir şey yok, kısacası yalan.

Ekrem İmamoğlu: Sayıştay denetiminden çıkan raporu arzu ederlerse Sayın Yıldırım’a takdim ederim. Sayıştay raporunda İBB, İETT ve İSKİ’de yapılan usulsüzlüklerin 753 milyonu aştığı görülüyor. Belediye taşınmazları işgal olarak kullandırılıyor, işgaliyenin sadece yüzde 20’si tahsil ediliyor. Yanıltılmış, aldatılmış olabilir. Bence kendisine bilgi verenleri gözden geçirsinler.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER