Çanakkale'deki eğitim kurumları operasyonuna tepki

ÇANAKKALE'de, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Gökkuşağı Özel Eğitim Kurumları ile Fem ve Anafen dershanelerine yönelik polis operasyonu tepki getirdi. Baskının gerçekleştirildiği eğitim kurumlarının bağlı olduğu Erişen Özel Eğitim ve Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Maltepe, kurumlarının terör yuvası olmadığını belirterek operasyondaki amacı ise 'halkın...

F5HABER F5HABER
Çanakkale'deki eğitim kurumları operasyonuna tepki

ÇANAKKALE'de, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Gökkuşağı Özel Eğitim Kurumları ile Fem ve Anafen dershanelerine yönelik polis operasyonu tepki getirdi. Baskının gerçekleştirildiği eğitim kurumlarının bağlı olduğu Erişen Özel Eğitim ve Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Maltepe, kurumlarının terör yuvası olmadığını belirterek operasyondaki amacı ise 'halkın gözündeki itibarları düşürmek' olarak açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip, dün sabah Gökkuşağı Özel Eğitim Kurumu, Fem ve Anafen dershanelerine baskın gerçekleştirip inceleme yaptı. Kent merkezi ve ilçelerde bu kurumlara ve şubelerine yapılan operasyonda; herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığına dair tutanak tutulduğu belirtildi.

Erişen Özel Eğitim ve Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Maltepe, Gökkuşağı Eğitim Kurumları binası önünde bugün, okul yöneticileri ve öğretmenleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

'EĞİTİM KURUMLARIMIZ TERÖR YUVASI DEĞİLDİR'

Şirkete bağlı eğitim kurumlarıyla eğitimci olması nedeniyle ilk günden beri hep iç içe olduğunu belirten Başkan Maltepe şunları söyledi:

"Gökkuşağı okulumuzun kurucu müdürlüğünü de yaptım. Üç çocuğum da bu okulda eğitim aldı. Vatanına, milletine, ailesine gelenek ve göreneklerine bağlı, ahlaklı insanların yetişmesine vesile olan ve Çanakkale'mizin en seçkin eğitim müesseselerimiz lise ve üniversiteye yerleştirme sınavlarında her yıl üst üste birinci sıralarda yer almıştır. Ayrıca spor ve sosyal alan etkinliklerinde il dereceleri, Türkiye dereceleri ve hatta dünya derecesi bulunan ve hiçbir zararlı alışkanlığın kapısından giremediği eğitim kurumlarımıza bu şekilde bütün devlet kurumlarının görevli elemanlarıyla müdahalede bulunmasını, sanki terör örgütü yerine konularak onlarca polis ve görevlilerle baskın yapılmasını kınıyorum. Eğitim kurumlarımız hep milletimizin ve devletimizin yanında olmuştur. Eğitim kurumlarımız bir terör yuvası değildir. İyi insanların yetiştiği bir eğitim yuvasıdır. Bu kadar ince düşünceli ve sağlıklı iyi insanların yetiştiği bu eğitim kurumlarından terörist yetişmez. Bunun için bu baskın tarzını ben başka şekilde yorumluyorum. Tamamen eğitim kurumlarımız yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken, itibarını zedelemek ve çevre halkının gözünden düşürmek diye düşünüyorum."

GAZETECİNİN ENGELLENMESİNE KINAMA

Öte yandan; Cihan Haber Ajansı Çanakkale Muhabiri Mehmet Güler'in, Gökkuşağı Eğitim Kurumları önünde güvenlik amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet minibüsünü ve içindeki polisleri görüntülerken, polis tarafından engellenip sözlü hakarete uğradığı, orantısız güce maruz kaldığı ve kimlik kontrolü yapıldığı kaydedildi. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, yaptığı yazılı açıklamayla olayı gerçekleştiren polis memurlarını tutumlarından dolayı kınadıklarını belirtti.

(DHA - Burak GEZEN)
SONRAKİ HABER