Sivassporlu futbolcu Fatih Aksoy: "Başakşehir ve Fenerbahçe'nin güçlü rakiplerimiz olabileceğini düşünüyorum"

Süper Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Demir Grup Sivasspor'un orta saha oyuncularından Fatih Aksoy, şampiyonluk yarışı içinde kalabilmeleri halinde kendilerini en zorlayacak takımların Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe olacağını düşündüğünü söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sivassporlu futbolcu Fatih Aksoy: "Başakşehir ve Fenerbahçe'nin güçlü rakiplerimiz olabileceğini düşünüyorum"

Fatih Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında yeni kurulan bir takım olduklarını hatırlatarak, "Hocamızın olduğu yerde hedefimizin yukarılar olacağını biliyorduk ama bu kadar da yukarıda olacağımızı tahmin etmiyorduk. Ama haftalar ilerledikçe rakiplerin puan kayıpları, 9 maçta da 25 puan gibi güzel bir puan yakaladık. Onu da yakalayınca kendimizi en yukarıda bulduk. Maçlara tek tek bakmaya başladık. Kazanınca motivasyonumuz ve öz güvenimiz arttı. Rakiplerimize karşı biraz da olsa korku verdik demeyelim de öz güven kayıpları oldu. Bu da ilk devreyi en tepede bitirmemizi sağladı. Bu kadar yukarıda olacağımızı tahmin etmiyorduk ama izleyenlere keyif veren bir futbol oynayıp olabildiğince yukarıda olmayı hedefliyorduk." diye konuştu.

Genç futbolcu, ikinci yarının çok daha zorlu geçeceğinin altını çizerek, şampiyonluk iddialarıyla ilgili olarak, "Her takım eksik bölgesini tamamlamaya çalışacak ve telafisi olmayan maçlar olduğu için herkes elinde ne varsa ortaya koymaya çalışacak. Bunun bilincindeyiz. Bunu Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarında yavaş da olsa hissetmeye başladık. Şampiyonluğu zikretmek için biraz erken. İkinci yarının ilk 6-7 haftalık bölümünü iyi geçebilirsek şampiyonluk konuşabiliriz. Takımda havamız çok iyi." şeklinde konuştu.

Şampiyonluk yolundaki rakiplerini de değerlendiren Fatih, "Rakiplerimize baktığımızda herkesin söylediği gibi tam şampiyon gibi oynayan bir takım yok. Fenerbahçe'nin iç sahada iyi bir oyunu var. Başakşehir'in 15 maçlık yenilmezlik serisi var ve iyi bir oyunu var. Trabzonspor'un zaman zaman iyi bir oyunu var ama tam olarak bu takım şampiyonluğu alır götürür diyebileceğimiz bir takım gözükmüyor. Bu da bizim için bir avantaj. Ama her şeye rağmen ilk yarıyı değerlendirmek gerekirse Başakşehir ve Fenerbahçe'nin, eğer biz de devam edebilirsek, güçlü rakiplerimiz olabileceğini düşünüyorum. Ondan sonra Beşiktaş'ın gelebileceğini düşünüyorum. İnşallah biz de kalırsak bu 4 takım arasında yarış geçer diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER