için kaldı

Yücel İdiz: ’Top bizi sevmedi’

TFF 1.Lig'de oynanan Yeni Malatyaspor-1461 Trabzonspor karşılaşmasının ardından her iki takımın da teknik direktörlerinden açıklama geldi.

F5HABER F5HABER
Yücel İdiz: ’Top bizi sevmedi’

TFF 1.Lig'de oynanan Yeni Malatyaspor-1461 Trabzonspor karşılaşmasının ardından her iki takımın da teknik direktörlerinden açıklama geldi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, zorlu bir müsabaka oynadıklarını belirterek "Zorlu bir mücadele oldu. Eksiklerimiz vardı, ilk 10 dakika oyuna ağırlığımızı koyamadık ve rakip biraz daha baskılı oynadı. Devre sonuna doğru, bir an dalgınlığımız sonucu, oyuncularımızın adam kaçırması nedeniyle gereksiz bir gol yedik" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sonuna kadar ellerindeki mevcut kadro içerisinde, her türlü rizikoya girdiklerini ifade eden İldiz, "Oyunu rakip kaleye de yığdık. Her şeyi yaptık ama çok öyle futbol kalitesi yüksek bir müsabaka değildi. Mücadele futbolu vardı" dedi.

Takımın eksiklerini bu karşılaşmada gördüklerini belirten İldiz, kaçan penaltı ile ilgili de "Penaltı, penaltının kaçışı, dönüşü, oyuncunun tekrar topuğuna çarpması; diğer top içeriden çıktı, girdi o ayrı konu. Ama atmalıydık. Sonuç olarak baktığınızda; maçın skoru 1-0 olmamalıydı. Ama bir gerçek var ki, hakikaten çok bariz bir şekilde eksiklerimizi gördük" diye konuştu. İldiz, "İkinci yarı beceriksizdik ama top da bizi sevmedi. Bu gerçeği de kabul etmek lazım. Enteresan pozisyonlar kaçtı" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın büyük bölümünde iki santraforla oynadıklarını belirten İldiz, " İkinci devrede rakibin pozisyonu var mıydı? bilmiyorum ama değerlendiremedik. Kale önüne gittik ama istediğimiz pozisyonları bulamadık. Çok eksiğimiz olduğu bir gerçek. Oyunun sonlarına doğru enteresan pozisyonlara da girdik ama maalesef kaçırdık" dedi.

1461 Trabzon'un Teknik Direktörü Hamdi Zıvalıoğlu ise karşılaşmadan galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek "Maçın ikinci yarısında skoru koruma adına oyundan düştüğümüz için, orada bir sıkıntı yaşadık. Özellikle pas bağlantılarında biraz sıkıntı yaşadığımız için, baskı yer gibi göründük" dedi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarını yanıtlayan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek'te ilk maçların genellikle sıkıntılı başladığını ifade ederek, oyuna iyi başlamalarına rağmen sonunu getiremediklerini söyledi. Karşılaşmanın son dakikalarında Yeni Malatyaspor'un atağında topun kale çizgisini geçtiğini savunan Gevrek, "İnşallah bundan sonra böyle bariz hatalar olmaz. Bundan sonrası için toparlanmamız gerek" dedi.

Yeni Malatyasporlu futbolcu Azad Filiz ise maça iyi başladıklarını ancak duran bir toptan şansız bir gol yediklerini belirterek geriye düştüklerini söyledi. İkinci yarı rakibi tamamen kendi sahasına kapatmalarına rağmen bir türlü istedikleri golü bulamadıklarını söyleyen Filiz, "İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. En azından buradan bir puanla ayrılmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Sarı Kırmızılı takımın kaptanı Vedat Kapurtu'da ligin ilk maçlarının genellikle zor geçtiğinin altını çizerek, "Çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Maçın hakkı bence beraberlikti. Daha önümüzde çok maçlarımız var. Bu haftayı unutmamız lazım artık önümüzdeki maça bakmalıyız" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER