Beştepe’deki törende duygusal anlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ve gazileri konuk etti. Programda duygusal anlar yaşandı.

F5HABER F5HABER
Beştepe’deki törende duygusal anlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ve gazileri konuk etti. Programda duygusal anlar yaşandı.

Anma programında yaptığı konuşmada Cmhurbaşkanı Erdoğan, "Anneler, babalar, kardeşler, eşler, evlatlar emin olunuz ki sevdikleriniz şehittir ve Rabbimin müjdesi gereğince cennetliktir" dedi.

"Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız" diye devam Erdoğan, 15 Temmuz'un, 2023 hedeflerinin önemini de gösterdiğini belirterek, "15 Temmuz ile onun ayrılmaz parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki artık 'Ya olacağız ya öleceğiz.' Bu sebeple 2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde anlamlara sahiptir. Yaklaşık 200 yıldır gerileye gerileye geldiğimiz yerin bir tarafı uçuruma, bir tarafı düz duvar gibi yalçın sırtlara açılıyor. Bir başka ifadeyle gidecek yerimiz kalmadı. Kurtuluş Savaşımızın ardından razı olduğumuz sınırlarımız, Misak-ı Millimizin dahi gerisinde bulunmasına rağmen hala bize rahat vermiyorlarsa artık geriye değil, ileriye bakma zamanı gelmiş demektir" ifadelerini kullandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Programda oldukça duygusal anlar da yaşandı. Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'un okuduğu şiir esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında da bir şehit çocuğu cumhurbaşkanına sarıldı. Erdoğan da şehit çocuğuna sarıldı, ardından onu öptü. (İHA)

SONRAKİ HABER