için kaldı

ABD Huawei muafiyetini 90 gün daha uzatabilir

Hükümete yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre ABD'li şirketlerin Huawei ile iş yapmaya devam etmesine izin veren muafiyet 90 gün daha uzatılacak.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
ABD Huawei muafiyetini 90 gün daha uzatabilir

Bu yılın Mayıs ayında ABD hükümetinin aldığı kararla ABD merkezli şirketlerin Çin merkezli Huawei ile iş yapması yasaklanmıştı. Ancak bu yasak 90 gün daha yürürlüğe konmadı ve özel bir mufafiyet getirildi. Son olarak 19 Ağustos'ta 90 gün daha uzatılan muafiyet kararının bir 90 gün daha uzatılacağı iddia ediliyor.

ABD Huawei muafiyetini 90 gün daha uzatabilir

Haber ajansı Reuters'in haberine göre bu muafiyet 90 gün daha uzatılacak. 19 Kasım 2019 tarihinde dolması beklenen sürenin yeniden uzatılması gündemde. Adlarının açıklanmasını istemeyen konuya yakın kaynaklar, planlanan uzatmanın bugün açıklanacağını söylediler. ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei'yi ABD'li şirketlerin ürün satmasının yasaklandığı listeye almasından kısa süre sonra, Huawei'nin Mayıs'ta Amerikan yapımı mallar satın almasına izin vermişti.

Yaşanan olaylar sonucunda Huawei Google tarafından kara listeye alınmış ve mevcut Huawei telefonlarında Google tarafından sevrislerin kullanımında bir sorun yaşanmazken, yeni çıkacak telefonlarda bu servislerin kullanımına izin verilmemişti. Huawei Mate 30 ailesi bu yüzden Google servislerinden mahrum bir şekilde kullanıma sunuldu. Bu modeller Türkiye pazarında da satışa sunulmadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER