İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ne demek?

İlayda ismi kız bebeklere verilen isimlerden birisidir. İlayda ismi tek başına ya da ikinci bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. Bebeklerine İlayda ismini veren ya da vermek isteyen aileler ismin anlamını merak etmektedir. İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ne demek? İlayda isminin kişilik özellikleri konularını sizin için kısaca inceleyerek merak edilen soruları cevapladık. Peki, İlayda ne demek? İlayda isminin anlamı ne?

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlayda isminin anlamı nedir? İlayda ne demek?

İlayda ismi su perisi anlamına gelmektedir. Kız çocuklara verilen İlayda ismi su perisi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır.

İlayda Ne Demek?

İlayda kelime anlamı su perisi olarak açıklanmaktadır. Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan isim sözlüğünde de şu perisi anlamına geldiği belirtilmektedir. Yine isim sözlüğünde Türkçe kökenli bir kız ismi olduğu da açıklanmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER