için kaldı

Valilik duyurdu! Yetkileri alındı, çekemeyecekler

İstanbul Trafik Vakfı, park yasağını ihlal eden araçlarla ilgili çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi.

GASTE24 GASTE24
Valilik duyurdu! Yetkileri alındı, çekemeyecekler

İstanbul Valiliği, 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı'nın, kentte park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdiğini açıkladı.  

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu'nun 5 Kasım'da toplandığı belirtilerek, "Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına karar vermiştir." denildi

 Bu işlemlerin artık trafik polislerince yapılacağı belirtildi.

BU BOŞLUĞU KİM DOLDURACAK?

Açıklamada; milyonlarca liralık tüm bu işlemlerin hangi kurum ya da kuruluş tarafından sürdürüleceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Ancak mevcut durumda, İstanbul Trafik Vakfı’nın yanı sıra, ilçe emniyet müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren, Emniyet’e bağlı vakıf ve dernekler de var.

Araç çekme işlemini bu kuruluşların yapması öngörülüyor.

Kaynak: Ajanslar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER