için kaldı

40 yıl istendi

Balıkesir’de polislere hakaret eden Nihat Yıldız ile Burak Baştürk’ün görüntüleri tepki çekmişti. Zanlılar hakkında 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
40 yıl istendi

Balıkesİr’de bir hastanede yaşanan ve görüntüleri büyük tepki çeken olayla gündeme gelen Nihat Yıldız ile Burak Baştürk hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturma dosyasına göre, 24 Eylül günü parkta oturan üniversite öğrencisi Atakan Dayan ve arkadaşlarının yanına gelen Yıldız ve Baştürk, ‘Buranın abisi biziz’ deyip, Atakan Dayan’ı dövmeye başladı. Diğer gençleri bıçak göstererek uzaklaştıran Yıldız ve Baştürk, Dayan’ın cep telefonunu ve cüzdanını gasp etti.

SU KANALINA ATACAKLARDI

Dayan’ı yakındaki su kanalına atmak üzereyken, polis ekiplerini gören Yıldız ve Baştürk kaçarak uzaklaştı. Ancak olay sırasında parmağı kırılan Yıldız’ın tedavisi için gittikleri hastanede de Dayan ve yakınlarıyla karşılaştılar. Araya giren polislere hakaret eden şüpheliler, hastaneden ayrıldı. Bir gün sonra gözaltına alınan Yıldız ve Baştürk hem gasp ve adam yaralama hem de polise mukavemet suçlarından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlılar, ‘polise mukavemet’ suçundan yargılandıkları davadan beraat etti. Ancak diğer suçlardan devam eden soruşturmada 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Zanlılar Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER