Valilikte Gazi Mahallesi'ndeki cenaze gerginliği görüşmesi

Çeşitli Alevi Bektaşi federasyonu ve derneklerinin temsilcileri ile CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Hilmi Yarayıcı'nın aralarında bulunduğu bir grup Bağcılar'da öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılması için saat 11.30'da İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile görüştü.ALEVİ ADABINA, İNANCINA, ERKANINA UYGUN BİR ŞEKİLDE CENAZEMİZİ KALDIRACAĞIZ

F5HABER F5HABER
Valilikte Gazi Mahallesi'ndeki cenaze gerginliği görüşmesi

Çeşitli Alevi Bektaşi federasyonu ve derneklerinin temsilcileri ile CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Hilmi Yarayıcı'nın aralarında bulunduğu bir grup Bağcılar'da öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılması için saat 11.30'da İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile görüştü.

ALEVİ ADABINA, İNANCINA, ERKANINA UYGUN BİR ŞEKİLDE CENAZEMİZİ KALDIRACAĞIZ

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, gazetecilere görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Düzgün, Günay Özarslan'ın cenaze töreninin saat 16.00'da yapılacağını açıkladı. Düzgün, "Bugün saat 16.00'da cenaze kaldırılacak. Bütün halkımızın bu cenaze törenine katılımını bekliyoruz. Alevi adabına, inancına, erkanına uygun bir şekilde cenazemizi kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

ERCAN GEÇMEZ: İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN MÜSADESİYLE YAPILACAK

Valilikteki toplantıya katılan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ise cenaze töreninin İstanbul Valiliği'nin müsadesiyle yapılacağını belirtti. Bir gazetecinin "Valiliğin herhangi bir talebi oldu mu?" şeklindeki bir sorusuna Düzgün, "Cenaze bugün kaldırılacak" demekle yetindi.

CENAZE TÖRENİ İÇİN GAZİ MAHALLESİ'NE GİTTİLER

(DHA - Enver ALAS)
SONRAKİ HABER