için kaldı

İndirim savaşları

Alışverişin rekorlarla beraber anıldığı Kara Cuma (Black Friday) indirimleri başladı. Firmalar 29 Kasım’ı beklemeden bir hafta öncesinden müşterilerin kapısını çalarken bu yıl geçen yıla göre alışverişin en az 2 kat artarak 7 milyar lirayı aşması bekleniyor. E-ticaret devleri bu süreçte müşterinin zarar görmemesi için belirlenen indirim oranlarını kilitlediklerini belirtirken perakendeciler ise AVM’lerde büyük seri sonu indirimlerinin yaşanacağını ve saat 24.00’a kadar açık olacaklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İndirim savaşları

ALIŞVERİŞ çılgınlığı Kara Cuma geldi çattı. ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma gününe Kara Cuma deniyor ve büyük indirimlerin günü 1932’den bu yana noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul ediliyor. Kasım ayının son cumasında uygulanan bu indirimler zamanla dünyanın perakende ve e-ticaret devlerinin savaşına dönüştü. Hatta Çinli alibaba.com indirim kampanyasını 11 Kasım tarihine çekerek bu savaşta avantaj elde etmek istedi. Nitekim gelinen son noktada indirim günlerinde dünya çapında milyarlarca tüketici saatte 1 milyar doların üzerinde alışveriş yaparak rekor kırdı.

10 GÜNÜ BULUYOR

Bu indirim rüzgârı Türkiye’de de benzer bir yarışın yaşanmasına neden oluyor. Bu kapsamda gittigidiyor.com, hepsiburada.com, trendyol.com ve amazon.com.tr gibi e-ticaret platformları 29 Kasım Cuma gününü beklemeden indirimlere başladı bile. Bu platformlar toplamda 10 milyonu aşkın üründe yüzde 70’e varan indirimler uyguladı. Dün başlayan indirimler 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. Bazı siteler indirimi 29 Cuma ve hafta sonu ile sınırlarken bazıları da tüm haftayı dahil ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER