Orhangazi'de güney yaka sulaması için müjde

Orhangazi'de güney yaka sulaması için müjde

POSTA POSTA
Orhangazi'de güney yaka sulaması için müjde

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın Orhangazi ilçesinde inşası tamamlanan ancak Sölöz ile Dutluca bölgesinde sorunlar nedeniyle yaz dönemlerinde sağlıklı sulamanın yapılamadığı Güney Yaka Sulama Projesi'nin sorunlu bölgeleri AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın ile yaptığı görüşmeler neticesinde çözüme kavuşuyor. 

İhalesi 1996 yılında yapılan ancak 2004 yılına kadar ancak yüzde 5’i tamamlandıktan sonra çalışmaları hızlanıp büyük oranda tamamlanan Orhangazi Gölyaka, Güney Yaka Sulama Projesi'nde Dutluca ve Sölöz Bölgesi başta olmak üzere 31 köyün sulama hatlarındaki sorun çözüme kavuşturuluyor. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, sulama projesindeki sorunların çözümü için Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Bakan Yardımcısı Fatih Metin, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile bir araya gelerek bölgede çiftçilerin yaşadığı sorunları masaya yatırdı.

ÇÖZÜMLER ÜRETİLDİ

Zafer Işık, yaklaşık 48 bin dekar arazinin sulanmasında hayati öneme sahip olan Dutluca ve Sölöz sulama hatlarında yaşanılan sorunların çiftçilere ciddi zarar verdiğini Bakan Pakdemirli’ye aktardı. Işık, bu olumsuzlukların ortadan kalkması için kolları sıvadıklarını dile getirerek, Sölöz Pompa İstasyonu'ndaki basınç düşmesini engellemek maksadıyla pompa istasyon girişine 2000 metreküplük regülasyon deposu yapılarak vakum etkisinin ortadan kalkacağının, ayrıca Sölöz deposunun hacminin arttırılması için ilave 1000 metreküplük yeni bir depo inşa edileceğinin müjdesini verdi. 

HATLARDA YENİLEME YAPILACAK

Milletvekili Işık, bununla birlikte Dutluca hattında, 4 atü ve 2500 rijitlik sınıfında CTP boru olarak döşenen hat üzerinde son iki yılda toplam 47 kez meydana gelen patlamanın üreticilere yaşattığı olumsuzluğun da hatta yer alan 1.000 mm ve 800 mm çapındaki CTP borularının 6 atü ve 5000 rijitlik sınıfına ait CTP ile değiştirilerek kökten giderileceğinin altını çizdi.

Ayrıca görüşmelerde açık kanallardaki su kaçaklarının da önüne geçmek maksadıyla 6000 metre uzunluğundaki Akharem Hattı da boru içine alınacağı ve bölgede yapılacak olan çalışmalarla kalıcı çözümlerin hayata geçeceğinin görüşüldüğü bilgisi paylaşıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER