için kaldı

Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Avrupa kupalarındaki son temsilcimiz Medipol Başakşehir'in Portekiz temsilcisi Sportin Lizbon'a 3-1 yenilmesi ve tur şansını zora sokması, UEFA'nın ülke sıralamasındaki yerimizi de etkileyecek.

F5HABER F5HABER
Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike

Bu sezon UEFA Ülke Sıralaması'nda sezonu ilk 10 içinde tamamlamazsak, 2020-21 Süper Lig şampiyonumuz 2021-22 Devler Ligi için ön eleme oynamak zorunda kalabilir. 11. sırayı kaybetmek ise bu yolda tüm şansımızı kaybetmemiz anlamına geliyor.

Tehlike çanları çalıyor
İşte böylesine kritik bir dönemde 5 takımla başladığımız Avrupa Kupası macerasında beklemediğimiz sonuçlar alırken, Avrupa Ligi’nde son 32 Turu’na kalarak adeta Türkiye’yi tek başına uçurumun kıyısında tutan Başakşehir’in, Sporting Lizbon’a ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup olması, tehlike çanlarının daha yüksek seviyede çalmasına neden oldu.

Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike - Resim : 1

Avusturya, iyice ensemize yapıştı
Fanatik'in haberine göre; hemen üstümüzdeki Ukrayna’nın tek temsilcisi Shakhtar Donetsk, aynı turnuvada Benfica’yı 2-1 yendi ve elde ettiği 400 puanla ülke puanını 33.900’a çıkardı. Türkiye, bu haftayı mağlubiyetle kapattığı için puan alamayıp 32.800’de kalırken altımızdaki iki takımlı Avusturya, iyice ensemize yapıştı.

Hayati derecede önemli
Kupa 2’de Salzburg, Frankfurt’a Almanya’da 4-1 yenilip bizi sevindirirken, rakibimizin diğer temsilcisi LASK, AZ Alkmaar’la Hollanda’da 1-1 berabere kalıp, 200 puanla ülke puanını 32.325’e yükseltti ve bizimle aradaki puan farkını da 475’e indirdi. 27 Şubat’taki rövanşlar öncesi Başakşehir’in hem kazanması hem de turu geçmesi, Avusturya ekiplerinin ise elenmesi, artık hayati derecede önem taşıyor.

SONRAKİ HABER