Bakan Akdağ terör saldırısında yaralananların son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'daki terör saldırısında yaralananların tedavilerine ilişkin bilgi vererek, "Halen 25'i yoğun bakımda, 83 kardeşimizin hastanelerde tedavilerine devam ediliyor." dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Akdağ terör saldırısında yaralananların son durumunu açıkladı

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kosova Sağlık Bakanı Imet Rrahmani ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada yaralananların sağlık durumlarına ilişkin bir soru üzerine Akdağ, "Bu sabah 09.00 itibariyle bana gelen bilgileri aktarıyorum. Halen 25'i yoğun bakımda 83 kardeşimizin hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Hayatını kaybeden şehitlerimizin toplam sayısı 44." dedi.

Akdağ, 12 ayrı hastanede yaralıların tedavi gördüğünü belirterek, Şişli Etfal Hastanesinde 33, Okmeydanı Hastanesinde 13, Ümraniye Hastanesinde ise 11 yaralı bulunduğunu söyledi.

Terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Bir taraftan milletimizin kenetlendiğini, çok az sayıda bu hainlere destek verenler dışında bütün milletin ayağa kalktığını, bayrağını yükselttiğini görüyoruz. Bu, geleceğe yönelik olarak bu meseleyle baş edebileceğimizin en önemli göstergesidir."

Akdağ, Kosova Sağlık Bakanı Rrahmani ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Bütün Avrupa ülkelerden de bugün Kosova'dan gördüğümüz gibi gerçek bir destek, samimi bir destek bekliyoruz. Bir taraftan PKK'lı teröristleri kendi ülkelerinde barındırırken öte yandan bize taziye mesajları göndermelerini hem yetersiz buluyoruz hem de samimiyetten uzak buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Duygu Yener,Yeşim Sert Karaaslan

SONRAKİ HABER