PKK'da çözülme hız kazandı: 40 günde 40 terörist ‘ikna’yla teslim oldu

Jandarma, Emniyet ve MİT’in ortak yürüttüğü ‘ikna’ çalışmaları ve annelerin HDP önündeki oturma eylemi PKK’da çözülmeyi hızlandırdı. İkna edilerek teslim olan PKK’lı sayısı 2020 yılının ilk 40 gününde 40 oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
PKK'da çözülme hız kazandı: 40 günde 40 terörist ‘ikna’yla teslim oldu

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde, çocuğu dağa kaçırılan annelerin “oturma eylemi” başlatmasının yanı sıra, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’in ikna çalışmaları terör örgütü PKK’ya büyük darbe vurdu. İkna çalışmaları sonucu 2020 yılının ilk 40 gününde 40 kişi ikna edilerek teslim olmaları sağlandı. Son olarak dün ‘Demhat’ kod adlı, İ.A. isimli PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubu, Mardin’in Nusaybin ilçesinde hudut birliğine teslim oldu.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE

Oturma eylemi yapan ailelerden evladına kavuşanların sayısı ise 8’e yükseldi. İkna çalışmaları için aralarında psikologlar, aile danışmanları, istihbarat ve uzmanlardan oluşturan özel ekipler, çocuğu kandırılarak dağa kaçırılmış olan 9 bin 288 aileyle görüşmeye devam ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER