Abdurrahman Dilipak: Trump Netanyahu’nun, Netanyahu Trump’ın umuduydu, umutları suya düştü

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün İsrail'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Daha önceki bir yazısında "Birilerinin Erdoğan sonrası yol haritası İsrail seçimlerinden sonra belli olacak" diyen Dilipak bu konuya değinmeden seçim sonuçlarına ilişkin "Trump Netanyahu’nun, Netanyahu Trump’ın umuduydu, umutları suya düştü.. Birlikte kaybettiler. " yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Trump Netanyahu’nun, Netanyahu Trump’ın umuduydu, umutları suya düştü

6 milyon İsrailli Nisan ayında yapılan seçimlerden 5 ay sonra bir kez daha sandık başına gitti. Netanyahu'nun liderlik ettiği Likud ve Gantz'ın liderlik ettiği Mavi ve Beyaz 32'şer sandalye kazandı. Ancak iki parti de çoğunluğu elde etmek için gereken 61 sandalye sayısına ulaşamadı.

"YÜZYILIN PROJESİ KAYBETTİ"

Her iki seçimde de salt çoğunluğu sağlayamayan mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, görevde kalıp kalamayacağını görmesi biraz zaman alabilir. Koalisyon senaryolarının tartışıldığı İsrail seçimleri kuşkusuz bölge ülkeleri için de büyük önem taşımakta. İsrail seçim sonuçlarını detaylıca değerlendiren Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak "Trump, Yüzyılın Projesi, İlhak politikası, Siyonizm, Kushner, Evangelikler kaybetti! " yorumunda bulundu. 

"TÜRKİYE'NİN DENGELERİ ALT ÜST ETMESİNDEN KORKUYORLAR"

"ABD ve İngiltere arasındaki çatışma riski taşıyan rekabet İsrail halkını korkutuyordu." ifadelerini kullanan Dilipak, seçimden sonra Filistin dışında akrabası bulunan birçok Yahudi'nin ülkeden ayrılacağını belirterek " İsrail bu anlamda gözucu ile hep Türkiye’yi izliyor. Türkiye’nin tavrının dengeleri altüst etmesinden korkuyorlar." dedi. 

PYD'NİN KÜRDİSTAN HAYALİ

Dilipak " İsrail seçimleri sadece İsrail için değil, Suudi Arabistan’ın ve Mısır’ın geleceği, Suriye, Ürdün, Lübnan, BAE ve ABD’nin yüzyılın projesi içinde yer alan PYD’nin Kürdistan hayali için de önem taşıyor." yorumunu yaptı.

UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ

Olası senaryoları ve İsrail'e ilişkin istatistikleri okurlarıyla paylaşan Akit yazarı "Bu seçimler şunu gösterdi: Trump Netanyahu’nun, Netanyahu Trump’ın umuduydu, umutları suya düştü.. Birlikte kaybettiler. Likut ile Mavi ve Beyaz Parti yine bir koalisyon hükümeti kuramazsa İsrail 3. defa seçime gidebilir. İlk gelen bilgilere göre durum bu." sözleriyle yazısına son verdi. 

SONRAKİ HABER